Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
Praktycznie niemożliwe to co piszesz (chyba, że TC jest uszkodzony) albo
podłączasz to do jakiegoś prostego obiektywu, który sam nie ma styków umożliwiających współpracę z TC czyli np. do 50/1.8 (sprawdź ile styków ma obiektyw).
Po podłączeniu takiego Kenko (bez zaklejania czegokolwiek), korpus powinien zawsze pokazać światło "obiektywu" mniejsze o jedną przesłonę.
To, że używam tego TC przeważnie z obiektywem o niepełnej ilości styków (70-300IS) to inna rzecz, ale to co pisałem wcześniej co do wyświetlania wartości przysłony (tak jak bez TC), dotyczy również Sigmy 17-70, która ma jednak komplet styków. Wiec jeśli mój Kenko jest tak szczęśliwie zepsuty, że niczego nie muszę zaklejać, to mnie to nie przeszkadza , zaś jeśli ta Sigma zwyczajnie nie używa wszystkich styków, które fizycznie posiada, to tylko żałuję, że nie mam jakigoś full wypasionego oryginalnego, z kompletem styków, szkła Canona, żeby to sprawdzić. Będę się musiał kiedyś z ciekawości wybrać do jakiejś szklarni Canona potestować, pomacać i rozwiać swoje wątpliwości - może nie jest zepsuty... :wink: