Troche zpoznione - ale tak chodzilo mi o to, ze wszystkie raty 0% maja odsetek wliczony w koszt sprzetu.
Ale jak popatrzec na ceny 40 to w sumie cena za body w Euro (niecale 4000) nie jest taka zla - bo gdzie indziej 40 mozna znalezc za okolo 3800 - powstaje nam roznica okolo 200 zlotych - no a odsetki w nawet najbardziej "proklienckim" banku za kredyt w wys. 4000 na 30 rat znacznie przewyzsza owe 200 zl.
Moim skromnym zdaniem to gra warta swieczki - sam bym bral.:-)
No kicha teraz zadna lustrznak nie jest na raty, jak rozmawialem telefonicznie to zmiany mialy byc dopiero po 17 i sa ale bez rat wiec czemu ostniego dnia (17) zmienili na 30 rat?
w Media raty są zero procent
Heniek
a ja kupiłem swoje 400d w abfoto i też na raty. cena był ok i raty też bez problemu a jeśli chodzi o euro to tam cięzko coś kupić bo sprzedawcy nie kompetentni kiedyś coś chciałem na raty ale zrezygnowałem bo albo coś mi brakowało albo nie mogli papierów znaleść to chyba była pralka więc poszedłem do media i od renki.![]()
W Euro można się targować (przynajmniej mi za każdym razem się udaje) mój rekord to kabel głośnikowy wyceniony przez nich na 4zł/mb kupiłem za 2zł. Kupując na raty tej możliwości niema. Ostatnio opadły mi jednak ręce upatrzony telewizor który w innych sklepach kosztował w granicach 4000zł u nich kosztował 5600zł, kupując na raty niema nic ukrytego to widać gołym okiemPodobnie jest w MM jeżeli pisze promocja tzn. kosztuje tyle samo co wszędzie jeżeli nie pisze jest niestety drożej. Wzmacniacz do kd wyceniony w MM na 1800 kupiłem w inny sklepie za 1150.
5D, 400/5.6L ;17-40/4L ;50/1.4 ;70-200/4 L;24-105/4L; M42
a jesli w MM jest w gazetce jest cos w szokującej cenie to nie ma tego w sklepie chocbyś przyszedł 5 minut po otwarciu...a jak powiesz, że przecież jest ten np odkurzacz to pan ci powie, że owszem ale sztuk promocyjnych było tylko 2, a te już nie są promocyjne...
SKLEPY DLA IDIOTÓW
W Media też są "aparaty" ... ostatnio chciałem kupić drukarkę i taki sprzedawca-aparat pomimo, że sprzęt miał na magazynie (ale nie mógł go fizycznie znaleźć) starał mi się wcisnąć drukarkę z wystawy, wymacaną, wypalcowaną i wyglądającą jakby przeszła atak terrorystyczny. Do tego droższą o 25 % niż chwilę później kupiona w zaprzyjaźnionym sklepie. Powiem tyle, że rzeczywiście Media nie jest dla idiotów, widzę, że tam się chodzi pomacać sprzęt, by kupić go taniej gdzie indziej. Co do rat 30% - nie dajcie sie wpuścić w ubezpieczenie kredytu i przede wszystkim wciskaną przy okazji "za darmo" kartę kredytową - minie rok i bulicie jak każdy.
Aktualna akcja euroagd 30x0% to zwykłe naciąganie ludzi, procent może i 0% ale ubezpieczenie kredytu to już spora sumka równająca się kosztom innych ofert ratalnych.
Dla porównania, moja dziewczyna kupiła na raty lodówkę za 1,4 tyś pani od rat wyliczyła 370zł obowiązkowego ubezpiecznia przy kredycie na 30 miesięcy... całe szczęście okazało się że istnieje opcja rat na 6 miesięcy bez owego obowiązkowego ubezpiecznia. Nic nie ma za darmo... lepiej poszukać dobrej oferty na wybrany towar i kupić na raty np. w żaglu, mają ofertę 1% miesięcznie i to faktycznie jest ten 1%