Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: Nowy MacBook Air - pytanie o dysk

Dopiero zaczyna Awatar Robert_Ploch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

do MBA musisz byc bardzo "bezprzewodowy" jeden port USB... podlaczysz aparat i baw sie touchpadem... nie dla mnie nie przekonuje mnie tez twierdzenie, ze do MBA nie trzeba torby na lapciaka... zwyklego MB tez wsuniesz gdzie chcesz, ale po kilku takich transportach bedzie wygladal jak kupa zlomu
    wiadomo, ze kazdy ma swoja racje i nie chce sie tu z nikim spierac o wyzszosci MBA nad MB lub MBPro, mi chodzi tylko o to, ze jest to tylko dorgi gadzet, ktorego ja bym na bank nie kupil...
    amen
    | 5D | 50/1.4 | 24-70L | 70-200/4L IS + TC 1.4x | 430EX II | MacBook + Cinema Display 20" |
    http://robertploch.com
    http://robgoesaroundtheglobe.blogspot.com/

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_Ploch Zobacz posta
    do MBA musisz byc bardzo "bezprzewodowy" jeden port USB... podlaczysz aparat i baw sie touchpadem...
    A po co bawić się*na Touchpadzie ? Skoro jest np. Wirelles Mighty Mouse ?
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    ma 2x wieksza wytrzymalosc
    (przynajmniej tak podaje Samsung)...
    Samsung podaje ilość cykli parkowania głowicy, a Toshiba czas pracy, więc nie za bardzo to można wprost porównywać ale tak czy inaczej, raczej wytrzymałość dysku nie powinna być wielkim problemem.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Samsung podaje ilość cykli parkowania głowicy, a Toshiba czas pracy, więc nie za bardzo to można wprost porównywać ale tak czy inaczej, raczej wytrzymałość dysku nie powinna być wielkim problemem.
    Samego dysku? - nie powinna...
    Zastanawiam się jednak, czy problem chłodzenia przy cięższej pracy nie będzie tutaj bardziej istotny niż cała reszta?
    Żeberek nie widać, o wiatrakach w MB* od dawna ani słychu... a w takiej CA to bywa chyba ciepło i bez pracy.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Vava

Domyślnie

Na zdjęciach dolnej części MBA widać*otwory wentylacyjne, poza tym pewnie będzie tak jak w MB, czyli część ciepła wydostaje się*przez klawiaturę.

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Samego dysku? - nie powinna...
    Zastanawiam się jednak, czy problem chłodzenia przy cięższej pracy nie będzie tutaj bardziej istotny niż cała reszta?
    Żeberek nie widać, o wiatrakach w MB* od dawna ani słychu... a w takiej CA to bywa chyba ciepło i bez pracy.
    Czas pokaże... ja nie kupuję, to się nie przejmuję
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Czas pokaże... ja nie kupuję, to się nie przejmuję
    Ja też nie - ale jak zwykle kibicuję inżynierom!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Na zdjęciach dolnej części MBA widać*otwory wentylacyjne, poza tym pewnie będzie tak jak w MB, czyli część ciepła wydostaje się*przez klawiaturę.
    Niby tak, ale MBA unosi się tylko w reklamach, a w realu będzie jednak musiał dotykać stołu, kolan, koca, dywanu, etc...

"Kto nie dotknął ziemi ni razu,
    Ten nigdy nie może być w niebie."

Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 19-01-2008 o 19:14 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Vava

Domyślnie

Ojj tam W MacBook'u przy otwartej "klapie" otwory wentylacyjne też są*zakryte, tak więc myślę że i MBA nie będzie miał problemów
    Przekonamy się pewnie już niedługo.

Domyślnie

no.ale po co zeberka skoro bedzie oddawal cieplo calym soba, jak MBP. w lecie to masakra jest, ale w zimie - nie powiem - calkiem mily sposob ogrzania dloni
    pozdrawiam,
    zby

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zby Zobacz posta
    no.ale po co zeberka skoro bedzie oddawal cieplo calym soba, jak MBP. w lecie to masakra jest, ale w zimie - nie powiem - calkiem mily sposob ogrzania dloni
    Żeberka właśnie po to, żeby bez wiatraka mógł oddać więcej ciepła (więcej żeberek - większa powierzchnia - więcej ciepła dla nas)!
    Co do ogrzewania zimą - dmuchawy były w PRL szczytem marzeń - a słoneczka prawie u każdego...

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów