Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Nowy MacBook Air - pytanie o dysk

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    ...................
    1.8" 80GB 4200 rpm. Czy taki dysk w ogole nada sie
    by uzywac PS? Nie mowie o intensywnym uzywaniu, ale powiedzmy
    zgrubna obrobka zdjec na wyjezdzie. Chodzi mi o swap i o ciagle
    krecenie takim malym dyskiem przez pare godzin.
    .........................
    Powiem Ci tak
    Dell Lattitude (12.1" ekran, Pentium M 1.83GHz, 2GB Ram i 60GB/4200RPM) z zainstalowanym PS SC3 trial jakos smiga (Windows XP) - rawy wywoluje (skonczyl mi sie trial na lightrooma a glownego mamna swoim laptopie) i nie jest tak zle - w tym tygodniu wymienie na WD Scorpio 80GB 54000 RPM (poniewaz mam i lezy na polce i sie kurzy) i bedzie lepiej.
    Da sie pracowac - dysk pracuje i jakos nie jest zle z cieplem - aczkolwiek da sie go czuc.
    Niestety tez nie mam CD/DVD - jest dolaczony dodatkowy na USB (zeby bylo smieszniej specjalne usb z dodatkowym wejsciem) i powiem tak - podlaczamjak cos trzeba z CD/DVD uruchomic. Poniewaz nie lubie oryginalnie napagowanego go**em systemu (Dell jest mistrzem pakowania go**a) tak wiec podlaczylem raz podczas instalowania swiezej kopii systemu i potem nic. Obraz przez siec (musialem podlaczyc kabelek poniewaz Acronis dziala w sieci bezprzewodowej) i to w sumie koniec. Jesli cos potrzeba to sobie udostepniam a mam w domu NAS tak wiec wszystko po sieci - zreszta jak cos potrzeba (jakis trial czy cokolwiek) zawsze mam dostep do sieci/internetu. No i jeszcze raz cos na szybko wypalilem jakis 1 CD ze zdjeciami i to koniec - mam male (z dyskami 2.5") dyski USB i to w sumie co potrzeba. Gdyby nie koniecznosc "initial system rebuild" to wogole bym go nie potrzebowal.
    Nie ma sie czym przejmowac - SSD jest kuszace tylko kurcze te 800funciakow czy 1000+$ to troche duzo jak na dzien dzisiejszy
    Jesli chcesz to podzuc mi RAWa i powiedz dokladnie co mam z tym zrobic a ja powiem Ci ile czasu mi to zajmuje na powyzszej konfiguracji.
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 19-01-2008 o 01:43

Uprawnienia umieszczania postów