Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Wątek: Nowy MacBook Air - pytanie o dysk

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Teraz mogę zacytować słowa z forum japca.
    "Czyli MBA nie jest komputerem dla Ciebie"
    Ja osobiście już nie pamiętam kiedy użyłem napędu optycznego
    Mac zdecydowanie nie jest komputerem dla mnie, zwłaszcza gdy reklamuje mi go 45 latek w czarnym obcisłym puloverku

Natomiast ja napędu optycznego używam całkiem często, póki co ciężko o legalne oprogramowanie i muzykę na innym nośniku, oraz o dysk twardy który pomieści ilość fotografii zrobioną w ciągu roku przez średnio zaangażowanego fotoreportera-hobbystę.

Muszę się nauczyć żyć bez maka

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

czyli ps szybciej chodzi na macOSie niz xp?(przy identycznym procesorze)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    Mac zdecydowanie nie jest komputerem dla mnie, zwłaszcza gdy reklamuje mi go 45 latek w czarnym obcisłym puloverku
    Ja nieodmiennie w takich przypadkach polecam wybrać się na Sun Developers Days - tam to dopiero odchodzi młócka psychologiczna: goście od Javy zwą się ewangelistami i zanim zaczną mówić zalega ciemność, cisza, potem punktowy reflektor na głowę i ramiona, gość podnosi ręce - jak nie przymierzając Mojżesz na górze Horeb... "kreszczendo i klajmaks" normalnie

Ale skoro to działa dobrze na sprzedaż... - to trudno się obrażać

PS
    I tak dobrze, że Jobs nie ma wersji z zameczkiem
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    czyli ps szybciej chodzi na macOSie niz xp?(przy identycznym procesorze)
    OS X inaczej zarządza pamięcią RAM niż Windows, bardziej oszczędnie, no i to się*przekłada na szybszą pracę.

Jobs owszem czarny pulowerek, ale widzisz Macówki są inne, to i Jobs inaczej się prezentuje przed "publiką".
    Poza tym czy to ważne jak on się ubiera ? Dla mnie ważne jest to, jakie produkty od jego firmy wychodzą.

Do backupu to powstało Time Capsule, które działa po WiFi i może służyć jako back-up albo dysk zewnętrzny, więc duże ilości zdjęć to też nie problem.
    A jak się uprzeć to w ofercie Apple razem z MB Air pojawił się*zewnętrzny napęd optyczny (USB).
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Do backupu to powstało Time Capsule, które działa po WiFi i może służyć jako back-up albo dysk zewnętrzny, więc duże ilości zdjęć to też nie problem.
    A jak się uprzeć to w ofercie Apple razem z MB Air pojawił się*zewnętrzny napęd optyczny (USB).
    Ok, tylko w tym momencie to się przekłada na dodatkowe $$$, ale co najważniejsze - w tym momencie cała idea lekkiego, przenośnego air macbooka idzie w p****, bo zamiast po ludzku wypalić płytkę w laptopie, mam na sznurku dodatkowe pudełko w postaci napędu. Mało to poręczne, a chyba taka była idea tego cudu.

Ale jak już ustaliliśmy, mac nie jest komputerem dla mnie

Miasto
    Vava

Domyślnie

Ale chyba przy jednej akcji fotoreportersko-hobbystycznej nie robisz dajmy na to 60GB zdjęć ?
    Napęd leży sobie w domku i jak jest potrzebny to wtedy się*wypala zdjęcia na płytach.
    Z resztą mniejsza o większość - nie do wszystkich jest kierowany MBA

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Domyślnie

marudzicie :P
    Apple ma teraz w odercie 3 latopy. Jeszcze za mało?
    To chyba taka pozostałość po budowaniu sobie PCta. Każdy chciałby zbudować swój, wybrać obudowę i wiatraczki....

to jest zupełnie inna filozofia...
    Pkt 8 regulaminu forum

Miasto
    Vava

Domyślnie

Ja nie marudzę, ja wiem jaki jest target dla każdego lapka i dla każdego kompa od ugryzionego japca, więc staram się to podkreślić

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Poza tym laptop nie jest dostępny w Polsce i w najbliższym miesiącu sie to nie zmieni, a wy stałe ''za" i ''przeciw'' nie znając nic więcej o MBA ....
    Regulamin pkt 8

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Poza tym laptop nie jest dostępny w Polsce i w najbliższym miesiącu sie to nie zmieni, a wy stałe ''za" i ''przeciw'' nie znając nic więcej o MBA ....
    I właśnie po to powstają prezentacje aby przybliżyć potencjalnemu klientowi zalety nowego produktu. Oczekujesz że najpierw muszę go kupić żeby się o nim wypowiedzieć? Czy argument w stylu "zrób lepszy jak jesteś taki mądry"?

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów