Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: szkla kitowe 300D i 350 D

Mieszany widok

Domyślnie szkla kitowe 300D i 350 D

Witam,
    ciekawy jestem opinii zacnych forumowiczów, o wiekszym doswiadczeniu w sprawie szkiel kitowych do 300D i 350D. Dotarło do mnie wlasnie, ze wszedzie jest mowa o kicie, ale kazde szkło jest inne:
    - do 300D - 18-55...powiedzmy I
    - do 300D black - 18-55 UMS
    - do 350 18-55 II.
    To co mnie uderzyło , to brak możliwoci zakupu 18-55 USM poza kitem (bez body), no , podobnie z II-ką...poki co
    Czemu ma służyć takie posuniecie Canona?
    Czy ktoś miał okazje porównac te 3 szkła na 300D i 350D?

Czy za moment nie bedzie kolejnego szkla II USM ? MOze Canon doktoryzuje sie na tym szle?
    Z gory wdzieczny za opinie
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alv
    To co mnie uderzyło , to brak możliwoci zakupu 18-55 USM poza kitem (bez body),
    To źle Cie uderzyło
    http://tinyurl.com/doyy9
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    To źle Cie uderzyło
    http://tinyurl.com/doyy9
    Arkan, dzięki za wskazówke, ale to tylko część odpowiedzi.Nie zauważylem wcześniej wątku Grega, a jest bardzo zbliżony
    http://canon-board.info/showthread.php?t=2665
    ....choć i tam niewiele konkretów.

Ale ogolnie rozumiem, że kitami, jakiekolwiek by nie były , nie ma co sobie głowy zawrazać.Musze zweryfikowac moje plany...i znów kołomyja.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale ogolnie rozumiem, że kitami, jakiekolwiek by nie były , nie ma co sobie głowy zawrazać.Musze zweryfikowac moje plany...i znów kołomyja.
    Wszystko zależy ile masz pieniędzy i ile kg chcesz nosić. Moja małżonka ma 350D+ grip + 18-55 + 55-200 USM i jest bardzo zadowolona. Oba obiektywy są projektowane pod cyfrę, więc nie ma problemu z ostrością, nie ma BF/FF i wszystko to waży tyle co nic. Czasami tylko podbiera mi coś jasnego z torby do portretu i tyle.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Wszystko zależy ile masz pieniędzy i ile kg chcesz nosić. Moja małżonka ma 350D+ grip + 18-55 + 55-200 USM i jest bardzo zadowolona. Oba obiektywy są projektowane pod cyfrę, więc nie ma problemu z ostrością, nie ma BF/FF i wszystko to waży tyle co nic. Czasami tylko podbiera mi coś jasnego z torby do portretu i tyle.
    No wlasnie...ulituj sie nad biednym "teoretykiem lustrzanym", bo widze , żes bystry czlek i w rzeczy obeznany. Juz kilka razy zmienialem typy w szlach. Podstawowe info - mialem lustro zaledwie kilka razy (2-3) w reku (20D, Tamron 28-75 f/2.8 i chyba EF 70-200 L USM), ale to za mało, żeby mieć własne zdanie.
    I od tego czytania cala tamta konstrukcja runeła w gruzy. Teraz kobinuje jak tu najtaniej obslizgac, zeby w ogole czegos sie nauczyc praktycznie, z wlasnym body i szklem , niekoniecznie jednym i nie wywalic taczki dudkówPolatac , posprawdzac...samemu. Z kitem to juz sam nie wiem , brac nie brac? Sigme 70-300 APO II biore prawie na pewno na poczatek (boje sie glosno mowic dlaczego ). Wziałbym Tamrona 28-75, ale akurat zakresy schodza sie w portretówce...wiec trzeba by cos dobrac...znowu kasa. Ten pomysl z 55-200 jest chyba całkim niezły....tylko nie mam od kogo podebrac portretowki. A moze zostawić na razie luke i jednak postawic na kita +Sigme 70-300APO II?NO od czegos musze zaczac

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I od tego czytania cala tamta konstrukcja runeła w gruzy. Teraz kobinuje jak tu najtaniej obslizgac, zeby w ogole czegos sie nauczyc praktycznie, z wlasnym body i szklem , niekoniecznie jednym i nie wywalic taczki dudkówPolatac , posprawdzac...samemu.
    Za 4700-4900 możesz kupić duży zestaw Canona (350D +grip +18-55 +55-200).
    Do tego za 400 PLN 50/1.8.
    Za ca 70PLN osłonę p-słoneczną do kita.
    Wężyk, karta (512 MB), czytnik USB, filtry (1 polar 58mm, 1 UV 58mm, 1 UV 52mm), statyw (może być lekki, bo zestaw jest lekki), mała torba = ca 600-700 PLN

Całość max 6100 PLN i starcza do większości zastosowań. Taniej nie będzie :-(
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Co do tych kit'ow to nie do konca...

Tutaj w USA widzialem 300D black zarowno z usm'em i nie... To samo silver... 20D podobnie... Do tego trzysetki black z gripami. Sam mam oryginalnego kit'a z non-usm. USM'a w sklepie jeszcze jako sam obiektyw nie widzialem, ale widzialem srebrnego rebela XT w mocno niefotograficznym sklepie z kit'em mk. II USM. Generalnie pelna dowolnosc...
    ...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ups... korekta... Czulem ze to nie tak na stale
    http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...=351554&is=USA
    Widac ze i USM'a mozna kupic samodzielnie Co ciekawe nie maja wersji non-usm. Na zdjeciu maja zwyklego, ale i dwie sigmy juz znalazlem ze zlymi obrazkami... Opisy do tej pory byly poprawne, wiec nie sadze zeby w tym wypadku sie pomylili.
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Widac ze i USM'a mozna kupic samodzielnie
    Mnie tez to Arkan uswiadomil kilka postow nizej :-D

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez, zdziwiłbyś się jakością optyczną 55-200. Jedyne co, to dość ciemno na długim końcu, ale bez prolemu można robić przy 5.6. Jest to obiektyw w pełni porównywalny z 70-210/3.5-4.5. Co do kita, to sam wiesz najlepiej - jeśli dają w zestawie, to grzech go nie wziąć, a potem się okazuje, ze poniżej 17-40 to nie ma co go wymieniać.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów