Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: lampa sigma

Dopiero zaczyna

Domyślnie lampa do 350D

przeszukałem kilka forum i nie mogę zdecydować się jaką lampę- poradźcie mi coś (cenowo tak do 1500zł)

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

za 1500 da sie juz kupic 580EX, chyba nic lepszego juz nie znajdziesz, poza oswietleniem do studia/ lampami do makro
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    za 1500 da sie juz kupic 580EX, chyba nic lepszego juz nie znajdziesz, poza oswietleniem do studia/ lampami do makro
    Znajdziesz - 580EX II :-)
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Znajdziesz - 580EX II :-)
    Niedopowiedzenie
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Dopiero zaczyna

Domyślnie lampa-czy warto??

ostatnio dałem post na temat lampy jaką wybrać do 350D ponieważ nie mogę sam się zdecydować, odpowiedź dostałem dzięki, po przeczytaniu jeszcze kilku innych postów zastanawiam się czy w ogóle wydawać tyle.
    jestem amatorem zdjęcia na lustrzance dopiero uczę się robić, mam pytanie czy warto mi kupować lampę (Canon Speedlite 580 EX II) jeżeli będę z niej korzystał mało, ogólnie robię zdjęcia na dworze, ale nie zaprzeczam ,że trafią się jakieś imprezki domowe czy wesela i nie wiem czy lampa wbudowana da sobie radę na weselu. Wiem że jak kupię to raczej już jej nie zmienię bo lamp głównie się chyba nie zmienia.
    wiem że post jest może trochę śmieszny ale te forum chyba po to jest i będę wdzięczny za odpowiedzi.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

w zależności od tego co chcesz uzyskać, ale lampa wbudowana nie da sobie rady w kosciele, ciemnym kosciele...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zewnętrzna lampa błyskowa to podstawa. Czy potrzebujesz 580EX to inna sprawa. Jeżeli nie planujesz używania więcej niż jednej lampy błyskowej jednocześnie, to do typowych zastosowań spokojnie wystarczy Ci 430EX.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

wydaje mi się że na weselu wbudowana nie bardzo da radę, ale nie sugeruj się bo doświadzenie w weselach mam zerowe. Według mnie warto kupić tą lampę, chociażby dlatego czego można się nauczyć ze strony strobist.com . Bardzo często dobre światło czyni dobrą fotografię... w słabych warunkach wbudowaną lampą czasem ciężko stworzyć takowe... a zewnętrzną możesz sobie poobracać jak dusza zapragnie, a nawet z kabla startować...

Pozdrawiam,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksytek Zobacz posta
    ostatnio dałem post na temat lampy jaką wybrać do 350D ponieważ nie mogę sam się zdecydować, odpowiedź dostałem dzięki, po przeczytaniu jeszcze kilku innych postów zastanawiam się czy w ogóle wydawać tyle.
    jestem amatorem zdjęcia na lustrzance dopiero uczę się robić, mam pytanie czy warto mi kupować lampę (Canon Speedlite 580 EX II) jeżeli będę z niej korzystał mało, ogólnie robię zdjęcia na dworze, ale nie zaprzeczam ,że trafią się jakieś imprezki domowe czy wesela i nie wiem czy lampa wbudowana da sobie radę na weselu. Wiem że jak kupię to raczej już jej nie zmienię bo lamp głównie się chyba nie zmienia.
    wiem że post jest może trochę śmieszny ale te forum chyba po to jest i będę wdzięczny za odpowiedzi.
    Jeżeli nie odbijasz światła od 20 metrowego sufitu i nie jesteś przekonany do tego czy ta lampa Ci jest AŻ tak potrzebna to weź 430 EX. Na dworze rzadko osobiście wykorzystuje lampę. Pytanie jest czy w kościele robił będziesz cały czas czy też jednorazowo (ślub siostry, brata itd.). Weź do ręki jedną i drugą, poczytaj o nich i zastanów się co chcesz robić w fotografii.

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    w zależności od tego co chcesz uzyskać, ale lampa wbudowana nie da sobie rady w kosciele, ciemnym kosciele...
    No w ciemnym, bardzo ciemnym kościele to tylko wysokie ISO (640-800) i lampa 430 EX lub 580 EX
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dodam tylko, że na dworze, także w dzień lampa się przydaje, np. kiedy robisz portret pod słońce. Wbudowana będzie do tego często za słaba.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów