Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Katalogowanie książek

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Moim zdaniem nic nie zastąpi ręcznego poukładania plików według jakiegoś schematu i ewentualnie dorobienia paru skryptów wspomagających. Rzadko kiedy można znaleźć program który robi dokładnie to, co chcemy :-(

No ale ja ogólnie jestem zwolennikiem metody "zrób to sam"

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja jak wyzej. Zdjecia, muzyke, filmy - recznie przenosze i spisuje. Szczegolnie przy plikach z sieci - nazewnictwo i rozne "informacje dolaczone" (typu exif czy ID3 tagi) moga tak namieszac roznym automatom ze po ich zastosowaniu (nawet jako wspomaganie) mozesz miec wiekszy burdel niz masz.
    A recznie? Jeden weekend roboty i masz spokoj na co najmniej rok (zalezy od tempa sciagania i rzeczy ktore sciagasz).

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ja jak wyzej. Zdjecia, muzyke, filmy - recznie przenosze i spisuje. Szczegolnie przy plikach z sieci - nazewnictwo i rozne "informacje dolaczone" (typu exif czy ID3 tagi) moga tak namieszac roznym automatom ze po ich zastosowaniu (nawet jako wspomaganie) mozesz miec wiekszy burdel niz masz.
    ID3 i inne tego typu metadata są fajne, ale nie jako źródło informacji, ale raczej jako dodatek. Ja sobie ładnych parę lat temu przyjąłem pewne założenia odnośnie archiwum MP3: ścisła struktura katalogów: 'Autor/ROK Album/NN Tytuł', dopiero na tej podstawie generuję (z automatu) ID3. Do tego kilka skryptów ułatwiających przetrawianie wszystkiego do tego ścisłego formatu, tagowania, katalogowania (do plików tekstowych, żadnych baz itp.) - sprawdza się zawsze i niejedną osobę już do tego przekonałem

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A recznie? Jeden weekend roboty i masz spokoj na co najmniej rok (zalezy od tempa sciagania i rzeczy ktore sciagasz).
    Otóż to Zrobić raz i mieć spokój na zawsze

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    ID3 i inne tego typu metadata są fajne, ale nie jako źródło informacji, ale raczej jako dodatek.

No i wlasnie dlatego wszelkie software'owe katalogowanie/wyszukiwacze bazujace na tych informacjach (a jest ich troche) robia burdel a nie ukladaja .

Uprawnienia umieszczania postów