Sa tez ludzie ktorzy gustuja w zestawie 24L, 50L, 135L - swieta trojca rozne ma oblicza![]()
Sa tez ludzie ktorzy gustuja w zestawie 24L, 50L, 135L - swieta trojca rozne ma oblicza![]()
wezme 35 L i 85 ale 28 zostawię - jako standard pod crop oraz jako back up - gdyby 35 L mi np. upadła.... :-)
no i 16-35 2.8 do tego wszystkiego - super szeroko pod FF natomiast pod crop to chyba też niezłe szkło - 25-56 mm to fajne ogniskowe.
Oczywiście mając zooma prestiż na CB spada, no ale trudno ;-)
Co radzicie mi kupic pod 5D?
Bedzie to takie szkielko, ktore bede przewaznie zabieral na spacery
Pozdr.
Ostatnio edytowane przez Arct-77-uruS ; 08-03-2009 o 09:46
To jest chyba pytanie na które musisz sobie sam odpowiedzieć. Ja mam obydwa te szkła. Więcej zdjęć robię 50-ką bo mi odpowiada perspektywa jaką daje taka ogniskowa - i to są głównie zdjęcia na zewnątrz. Ale jeśli przychodzi mi robić jakieś zdjęcia we wnętrzach wtedy najczęściej jest to 35mm.
Jeśli chodzi o jakość przy pełnym otworze, to zdecydowanie 35tka.
A jeśli rozważa się 35tke to warto wziąć pod uwagę 24L.
Ciężko podjąć jednoznaczną decyzję ale to w jest najlepsze w zakupach właśnie - dreszczyk![]()
5D + L
posiadam 35 i jest rewelacyjna. Ostrość od 1,4 a jak zmienię aparat na 5d to cudnie szeroko będzie
Dla mnie dużo bardziej uniwersalna jest 35tka. Świetna od pełnej dziury i szybka. Nie miałem 50mm 1,2 - miałem 1,4. Kilka osób wyraźnie sugerowało na forum jednak, że nie przepłacałony za L. Nie mam zdania, bo wersja 1,4 ma sporo wad - głównie AF - mało pewny i konstrukcja nieco plastik fantastik.