Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
A powiedziano mi tak w US i znajoma mamy, która zajmuje się tymMacGyver napisał: Gdzie Ci tak powiedziano ?
Czy można z parą, która zleca zrobić zdjęcia ślubne podpisac jakąś inną umowę, która jest po prostu dla nich gwarancją, że fotograf zrobi im zdjęcia na ślubie? Dostałem kilka takich zleceń, działalności gospodarczej jeszcze nie mam, a para pyta o umowę.
Może umowa "o stawienie sie na miejscu o wyznaczonym czasie"![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Chciałem się zapytać, czy wiecie może w jaki sposób można oficjalnie załatwić ze szkołą zdjęcia klasowe. Od razu mówię, że umowa na firmę odpada, bo nie mam firmy, a nie chcę korzystać z czyjejś firmy, bo będę musiał podzielić się z nim zyskami, i to dość znacznie. Dodam tylko, że ogólna akceptacja pani dyrektor już jest, tylko "mamy wymyśleć jakąś formę, żeby to było zgrabnie" :P
Umowa o dzieło nie musi być podpisywana przez firmę...
Mam pytanie w związku z "robotą" na umowę o dzieło. Nie mam działalności gospodarczej więc nie jestem żadną firmą. Posiadane przeze mnie programy do obróbki foto posiadają licencję dla firm więc nie ma problemu. Zastanawiam się tylko czy windows musi być również z licencją na firmę, czy w przypadku umowy o dzieło o charakterze niecyklicznym wystarczy wersja z licencją home. Nie chcę żeby US miało na mnie haka. A różnica w cenie windy to prawie 1000 pln.
Może źle się wyraziłem chodziło mi o różnicę w użytkowaniu wersji komercyjnej (chyba box) która kosztuje około 1200 pln i z licencją OEM za około 200 - 300 pln.