Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Plaskikowe soczewki w Canonie

columbia
    Guest

Domyślnie

A może ty masz plastikowy kineskop od monitora a nie plastikowe soczewki w aparacie ?
    Canony Serii A mają z całą pewnością szklane soczewki aha zależy co nazywasz szkłem bo to co siedzi np w światłowodzie to też szkło chociaż niektórzy mówią że światłowód jest z plastiku.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

bardzo mozliwe ze czesc soczewek jest wykonywana z plastiku. Ja od dluzszego czasu nosze okulary wlasnie z plastikowymi soczewkami i jakos nie narzekam. Nie rysuja sie, ciezko je stluc, ogolnie sa OK. A gdyby mi nie powiedzieli u optyka ze sa z plastiku to bym sie w zyciu nie domyslil. Materialoznastwo poszlo sporo do przodu, takze nie ma co sie zastanawiac z czego sa soczewki.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Plastikowe soczewki w Canonach?! Pierwsze słyszę!

columbia
    Guest

Domyślnie

Tak np Canon PW A95 ma soczewki z plastiku a obudowę z trzciny cukrowej aby był ciężki no to włożyli do środka trochę ołowiu.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław, Radosmko

Domyślnie

rozbieralem kiedys obiektyw canon ef 35-80mm od eosa 1000F i okazalo sie ze tam tez jest plastikowa soczewka (pierwsza od strony bagnetu) i co , i nic mimo ze szklo kitowe to fotki bardzo ladne (dla amatora) robil i raczej do kompaktow ze szklanymi soczewkami nieporownywalne, a ten objektyw juz pare lat ma wiec pewnie teraz soczewki z tworzyw sztucznych moga byc tylko lepsze...

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w a510 i a520 sa szklane soczewki.
    dSLR + coś tam...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów