Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem 300D na zimnym

Krzysiek_Kat
    Guest

Domyślnie Problem 300D na zimnym

Witam .Mam taki oto problem. W aparacie syna Canon 300D cos się dzieje złego a objawy są takie. Na zimnym robi tylko część zdjęcia lub zdjęcie jest czarne lub bardzo jasne i nieczytelne .W pomieszczeniach gdzie jest ciepło po powrocie z pleneru po jakimś czasie robi zdjęcia normalnie. Może ktoś wie jaka może być przyczyna. Trochę szkoda że tak się dzieje bo syn ma już kilka obiektywów i jest to jego pasja. A tu klops bo zdjęć teraz zimą w terenie nie da się robić.Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie mam żadnej pewności, ale to może być coś ze smarowaniem migawki. Smary na mrozie tężeją, przez co migawka nie działa jak należy - częściowo się otwiera, częściowo nie, albo nie otwiera się we właściwy sposób. Należałoby zapewne oddać aparat do serwisu na przegląd.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Krzysiek_Kat
    Guest

Domyślnie

No tak ale z tego co wiem to tylko W wa.Ja niestety tam nie mieszkam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie tylko. Inne serwisy też sobie dobrze dają radę z migawkami 300d. Może ktoś pomoże ze Śląska i poleci jakiś? Zresztą nie można wykluczyć, że już było na forum o tym -> Szukaj

Krzysiek_Kat
    Guest

Domyślnie

Tak wiec sprawa oparla sie o serwis w W-wie.Uszkodzona m,igawka (do wymiany jak powiedzieli).Sprzet odbiore w piatek to napisze jaki final.Koszt naprawy to 400 zł.Nie wiem duzo czy malo ale szkoda mi wywalic taki aparat.Pozdrawiam.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek_Kat Zobacz posta
    Koszt naprawy to 400 zł.Nie wiem duzo czy malo...
    Mniej-więcej połowa wartości... tyle że za takie pieniądze i tak nie kupi się innej cyfrowej lustrzanki :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów