Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Czy 1 torba do sprzetu wystarczy ?

Bywalec Awatar Marfackib
    Miasto
    Leszno

Domyślnie Czy 1 torba do sprzetu wystarczy ?

Kupiłem miesiac temu torbę Lowepro Mini Mag. I niestety jak się okazało za mała. Tydzień temu jak fociłem wesele to ładowarki miałem w reklamówce. A jako początkujący "Canonier" napewno dokupie jeszcze jakieś obiektywy i inne "pierdołki" Wystawiłem ją na allegro, ale niestety nikt się o nią nie "zabija". Miałem jakieś tam propozycje sprzedania jej za 200 zł, ale za tyle nie sprzedam .
    Powiedzcie czy jest sens mieć 2 torby i używać ich w zalezności od potrzeb ?
    20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

wydaje sie ze sie przyda ale i tak wszystko zalezy od indywidualnych potrzeb... ja mam 2 plecaki i jedna torbe na ramie, ktore sukcesywnie zostawaly mi po przesiadkach. Wszystko potrzebne :-)

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Tak! Ja zrobiłem odwrotnie - kupiłem spory plecak gdzie wchodzi mi wszystko - body, obiektywy, filtry, bank zdjęć, zapasowe baterie, ładowarka, lampa i inne pierdoły (nawet gruszka ) i właśnie niedawno kupiłem sobie futerał na aparat (fajny bo z długim ryjkiem - wchodzi nawet body z założonym 70-200f4 L) bo wkurzało mnie zabieranie na 30min spacer z dzieckiem do parku całego czemadanu

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marfackib
    Jak najbardziej tak. Mam Lowepro Nova 5 AW, gdzie mieści się wszystko, a jak idę na spacer to biorę body + 2 szkła w Lowepro 200 AW. Znowuż jak robię poważniejszy wypad to wypakowuję to co niepotrzebne i idę z NOVA 5 AW.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marfackib
    Zdecydowanie tak.
    Mam Lowepro Orion AW - torba na ramie/biodrowa + ew. plecak - kiedy mniej potrzebuje wziac, na spacery, portrety itp.
    I mam tez Lowepro 650 AW Stealth Reporter - do niej wchodzi mi prawie wszystko co mam 8)

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

Jak najbardziej zróżnocowane "nosidełka" dla sprzętu są potrzebne.

Osobiście posiadam Lowepro Computrekker-a a do Cioci na imieniny noszę kiszkowatą torbę Canon (bodu plus 1 ob. i lampa) gdyż "łazić" z tym całym ustrojstwem mi się nie chce i do tego jaki idę na imprezę to głupio wyglądam a solenizant myśli, że mu przyniosłem taki fajny i drogi prezent :-).

Planuję jeszcze kupić futerał na body plus ob. 70-200.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Mam podobnie rozwiązany ten problem- na wypad bylegdzie mam niepozorny plecak, a w plecaku torbę foto która mieści 300d/kit/75-300/420ex, jak rowerek, to już tylko taka "sakwa" na same 300d+kit (lub 75-300) no i na wesele lub jakieś inne okazje, gdzie nie można pokazać się z plecakiem czy reklamówką- świetna, duża torba "foto technic".

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jak rower to sakwy. Do jednej z nich wkladam niewielka i b. poreczna torbe Lowepro Lumina 2 (wchodzi 300 z 70-300 i jakis maly obiektyw dodatkowy - kit lub 50 1.8 + klisze + filtry + inne drobiazgi). Torba dodatkowo owinieta jest grubym recznikiem frote jakbym sie wywalil + ubezpieczenie "bezpieczy rowerzysta", ktore ubezpiecza i rower, i bagaz (w tym sprzet foto).
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Domyślnie

Poruszałem sie po omacku. Kupiłem Lowepro Nova 3. Jak sie w nia spakowałem stwierdziłem , ze małe toto...na przyszłą (mam nadzieje niebawem) rozbudowe. Zamieniam wiec na Nova 4 + cos podręcznego na krótkie wypady. Sądzę, ze 2 "opakowania" to po prostu konieczność.Ale wszystko zależy od zastosowań i potrzeb.
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja się w lowepro 4AW co prawda mieszczę, ale nie czuję sie już komfortowo ze wszystkimi duperelami - coś większego by się przydało. Na wyjazdy wszystko pakuje w plecak, jego kaptur chroni przed deszczem np. w górach
    ale tak naprawde to fajnie miec torbe, plecak i coś podręcznego na samo body+lens

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów