Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Czy 1 torba do sprzetu wystarczy ?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Zdecydowanie różne torby się przydają. U mnie jest to:
    - Toploader Zoom 75 AW - na wycieczki w góry (idealne mocowanie na piersi - szelki)
    - Nature Trekker II AW - na wypady w 100% fotograficzne, gdzie potrzebna jest wiekszośc sprzętu (airshow)
    - ... i brakuje mi czegoś "w środku", najlepiej mniejszego plecaka (bo Nature Trekker jest świetny, ale na mniejsze wypady to przerost formy nad treścią). Najlepiej w formie "pół plecak foto, pół normalny". Przymierzałem się do Micro Trekkera - za mały, 70-200 nijak nie wchodzi. Ale coś w tym rodzaju mam zamiar kupić.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Z
    - ... i brakuje mi czegoś "w środku", najlepiej mniejszego plecaka (bo Nature Trekker jest świetny, ale na mniejsze wypady to przerost formy nad treścią). Najlepiej w formie "pół plecak foto, pół normalny". Przymierzałem się do Micro Trekkera - za mały, 70-200 nijak nie wchodzi. Ale coś w tym rodzaju mam zamiar kupić.
    Orion AW ?
    Torba foto i plecak na stuff - odlaczane. Albo nosisz oba, albo sam plecak, albo torbe na ramieniu, albo torbe na pasie. 70-200 wchodzi ale z trudem i pod lekkim ukosem 8)
    Minus - plecak do tego to NIE plecak foto. W srodku zadnych przegrodek - sprzet mozesz wrzucic i niech sie telepie

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Orion AW ?
    Torba foto i plecak na stuff - odlaczane. Albo nosisz oba, albo sam plecak, albo torbe na ramieniu, albo torbe na pasie. 70-200 wchodzi ale z trudem i pod lekkim ukosem 8)
    Minus - plecak do tego to NIE plecak foto. W srodku zadnych przegrodek - sprzet mozesz wrzucic i niech sie telepie
    No, brzmi ciekawie. Będę "obadywał temat" w najbliższym czasie, zapamiętam te uwagi.
    PS. w sobotę zrobiłem pierwszą przymiarką do 24-70. Pudło :-/ BF jak cholera. Poczekam aż będą mieli inny egzemplarz.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

PS. w sobotę zrobiłem pierwszą przymiarką do 24-70. Pudło :-/ BF jak cholera. Poczekam aż będą mieli inny egzemplarz.
    Bierz Tamrona 8) - odwrotnie proporcjonalne szanse na nie pasujacy egzemplarz.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mam chrapkę na 24 z szerszej strony I czerwony pasek
    Vitez, czy ten Tamron wysuwa/kręci mordką? Bo po prawdzie to byłem trochę w szoku jak bardzo wysuwa się 24-70 na długim końcu...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam chrapkę na 24 z szerszej strony I czerwony pasek
    Vitez, czy ten Tamron wysuwa/kręci mordką? Bo po prawdzie to byłem trochę w szoku jak bardzo wysuwa się 24-70 na długim końcu...
    Wysuwa sie: http://www.tamron.com/lenses/prod/as...ets/2875mm.pdf - na ostatniej stronie masz wymiary przed/po wysunieciu. Mi to w ogole nie przeszkadza, jak sie troche wyrobi to potrafi sie sam wysuwac jesli nosisz aparat na szyi "mordka w dol" - od tego jest przelacznik 'lock' na szkielku 8)

Kreci pierscieniem AF (trzeba trzymac za zooma/miedzy zoom a AF bo laskocze przy kreceniu pierscieniem AF ), mordka nie kreci - mozna polara uzywac bez obaw.

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dwa zroznicowane nosidla to sensowne rozwiazanie. I takie tez zalozenie przyjalem:
    1. pojemny Lowepro OffTrail 2 na rower i spacery (zmiesci spokojnie lustro z zoomem wielkosci 70-200L lub 100-400L, a w clipach po bokach mozna jeszcze dorzucic dwa mniejsze szkla),
    2. Lowepro Mini Trekker AW na wyjazdy (wiadomo, caly sprzet sie miesci).

Pierwszy zamowiony, drugi w swoim czasie (jak bedzie potrzebny ;-)).

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

małe pytanko do Szanownych Kolegów czy do LOWEPRO ORION TREKKER II da się zamocować statyw na zewnątrz tego plecaczka, jakieś uwagi na temat w/w mile widziane, lub co innego kupić w cenie do 300zetów, żeby pomieściło wszystko to co mam spisane w "stopce" i sigma 70-300 (zamiast jupitera 4/200 choć niekoniecznie) i z czasem dojdzie jakaś lampa
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gr86
    małe pytanko do Szanownych Kolegów czy do LOWEPRO ORION TREKKER II da się zamocować statyw na zewnątrz tego plecaczka, jakieś uwagi na temat w/w mile widziane, lub co innego kupić w cenie do 300zetów, żeby pomieściło wszystko to co mam spisane w "stopce" i sigma 70-300 (zamiast jupitera 4/200 choć niekoniecznie) i z czasem dojdzie jakaś lampa
    nikt nie pomugł musiałem zaryzykować i kupiłem Lowepro Orion Trekker i wszystko sie mieści i jest jeszcze sporo miejsca
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów