ja to antyk tutaj jestem :-D bo poczatek to rok 1973 i Certo KN35 na przyjęcie :smile: , potem Smiena symbol, Zenit E, potem Canon A1, (wkurzyłem się gdy zmieniono bagnet w body z AFem i zmieniłem stajnę, bo naprawdę wiele, wiele lat zbierałem na zachodni aparat, kosztem wielu wyrzeczeń i do tego miałem FD 50/1.5 plus zooma sigmy 75-250, a chwile po tym jak go kupiłem wypuszczono pierwszego EOSa i mogłem jedynie się wk....), Nikon F801, Kiev 88, Nikon F100, Mamiya RZ 67 Pro II, Coolpix 5000(niezły postęp co?), Nikon D70, Nikon D200 i Nokia N95
(ma 5 MP)
Certo, Smienę, Nikona F801, D200 i Mamiye RZ i Nokięmam dalej (plus kolekcjonerskie np Voigtlandera, Bessa, Zorkij itp), zresztą zawsze miałem równolegle po kilka aparatów w różnych formatach - średni format, analogowy mały obrazek i ostatnio oczywiście cyfrę.
Sporadycznie robiłem na bardzo wielu puszkach - Praktica LTL, Pentacon Six TL, Mamiya RB, Mamiya 645 PRO TL, Linhof, Magnola (to 4x5 cala), Nikon F5, Canon 300D i wielu, wielu innych - nie moich. Np ostatnio "testowałem" 1D MK3 i 1Ds Mk3, 5D, N D3, D300
bakcyla łyknełem od kuzyna i od taty i jest to moja pasja od ponad 30 lat.