Dzięki za info. Jestem prawie zdecydowany na zakup ale prosze jeszcze o info czy zoom palnika można ustawiać ręcznie bo w specyfikacji pisze że auto.
Dzięki za info. Jestem prawie zdecydowany na zakup ale prosze jeszcze o info czy zoom palnika można ustawiać ręcznie bo w specyfikacji pisze że auto.
zdaje się że jestem lżejszy o 350 zł za naprawą Metz 58af-1.
Cóż lampionik fajny ale moja dobra rada która, mnie kosztowała :
- wal lampą pełną mocą 10 -20 ,a nawet 50 błysków - jak poleci z niej dym lub wypala się przednia szybka( dyfuzor) wysyłaj do reklamacji
Pamiętaj ty za to płacisz i sprzęt ma być sprawny !! !!
Teraz zastanawiam się czy kupił bym drugi raz Metz'a ?
C 5D, a100, trochę słoików , trochę lampionów, studio, stylistka ....
No cóż, mniałeś pecha, bo kupiłeś w czasie, gdy jeszcze używali felernych palników no i skończyła ci się gwarancja. Chociaż z drugiej strony 350 zł to drogo. Ja za stopkę zapłaciłem 150 :/
O obiektywach wiem prawie wszystko
Cichy - mam pytanie odnośnie gniazda z dodatkowym zasilaniem:
- który bolec to "+" a który to "-"
- jaki woltaż na dodatkowym zasilaniu ?
oczywiście chodzi o lampkę 58 af-1 Metz'a.
Jeżeli jest gdzieś opis to przepraszam jakoś nie znalazłem.
Po ponad roku użytkowania mój Metz 58AF zaczął wyświetlać komunikat "zoom error", nie wyświetla info o ogniskowej. Znalazłem w necie wypowiedzi osób, które miały podobny problem: u jednych był on spowodowany zużyciem akumulatorków, u innych natomiast nastąpiła usterka mechaniczna spowodowana zacięciem się ruchomego elementu głowicy. Tymczasem mój Metz pojechał do serwisu i już wkrótce okaże się , ile będzie kosztowała mnie ta przyjemność![]()
nie uwierzycie- lampa pracował 20 może 30 błysków, w trybie HSS poleciał swąd i skończyła się zabawa
. Lampa znów w serwisie.
Pytam o batery pack bo przymierzam się do szybszego strzelania fotek , a oryginał trochę więcej kosztuje niż się spodziewałem. Lampy raczej nie sprzedam więc wykorzystam na maxa.
U mnie sie to pojawia dosc rzadko, jednak wymiana baterii pomaga.
Wczesniej Ci juz strzelila? Wrzucili Ci palnik z trefnej serii?! :/
Jak znajdziesz cos ciekawego to daj znac, mi za kazdym razem wyszukuje sprzet >300euro (P76 NiMH Power Pack).
właśnie te 300 euro mnie przeraża .
na lampę na razie czekam??:
Właśnie mój Metz 58 wrócił z serwisu. "Demontaż i montaż lampy + wymiana wiązki przewodów - 180zł netto". Czas naprawy : 2 tyg. Na plus: miła i rzeczowa obsługa w serwisie "Fototechnika" (pozdrowienia dla sympatycznych pań z Gdańska).