Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 126

Wątek: Metz 58 Af - 1

Coś już napisał
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Dzięki wielkie o to mi chodziło. Szkoda, ze tak jest bo przy odbiciu o sufit moc jest najważniejsza. Myślałem, że palnik główny ma zawsze swoją moc, a dodatkowy to dodatkowa moc.
    Kupuje tą lampę!!
    Nie wie ktoś gdzie w warszawie można ją kupić najlepiej Super Market ( Saturn, MediaMarkt) czy coś takiego. Niestety będę brał na 2 raty, a czas mam tylko po godzinie 18stej więc większość sklepów już pozamykane.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gabrielr24 Zobacz posta
    Dzięki wielkie o to mi chodziło. Szkoda, ze tak jest bo przy odbiciu o sufit moc jest najważniejsza. Myślałem, że palnik główny ma zawsze swoją moc, a dodatkowy to dodatkowa moc.
    Kupuje tą lampę!!
    Nie wie ktoś gdzie w warszawie można ją kupić najlepiej Super Market ( Saturn, MediaMarkt) czy coś takiego. Niestety będę brał na 2 raty, a czas mam tylko po godzinie 18stej więc większość sklepów już pozamykane.
    No przecież dodatkowa lampa to nie perpetum mobile, jakąś część mocy musi przejąć jeśli chce się jej użyć.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Poprostu myślałem, że to dwie oddzielne lampy, skoro dwa oddzielne palniki to i oddzielne układy zasilania.

Coś już napisał
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Mam już METZA 58 AF-1 i postaram się dziś zapodać jakiś mały teścik. Jedyne co mnie w niej przeraża to jakość wykonania. Po przesiadce z nikona SB-800 stwierdzam że lampy canona to zabaweczki z kiepskiego, taniego plastiku.

Po wzięciu lampy canona 430ex do ręki miałem jakiś taki odruch wymiotny, luzy na głowicy palnika, guziki jakoś sobie latały, wyświetlacz jak w kalkulatorze.

Metz jest lepiej wykonany choć sporo pozostawia do życzenia. Beznadziejny jest wyświetlacz i nawet się nie umawa do nikonowskiego sb-600/800. Pełne wrażenia postaram się opisać wieczorem. Czyli porównanie obsługi i wykonania 430ex/580ex/58AF-1 oraz SB-600/800 i postaram się zapodać działanie drugiego palnika i automatyki METZA.

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

No to czekam na test, konkretnie na 580ex vs 58AF-1

PZDR

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Mam male pytanie odnosnie Metz 58-AF1 oraz 54 MZ-4. Oba pasuja pod 350D i az boje sie zadac pytanie jaka jest glowna roznica?
    BTW przy 58-AF1 koncowa literka np 58-AF1N/C oznacza Nikon/Canon?

PZDR

PS. Napisalem tego posta takze w tym temacie, ale niestety nie moge go z tamtad usunac :/

Coś już napisał
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

METZ 58 AF-1 / C-canon / N-nikon

Nie mam bardzo czasu na fotki i obiecany teścik. Tak na szybko 3 fotki. Technika robienia pod każdą fotką. Aparat w trybie M.

http://picasaweb.google.pl/gabrielr24/METZ58AF1

Dodam, że sufit jest w kolorze ścian, odległość 1,5m do osoby i tyle samo do sufitu, palnik 90stopni - prosto w sufit.

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

No to w koncu zaczyna sie cos rozjasniac w tej kwestii

PZDR

Coś już napisał
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Postaram się wrzucić całą serię. Porównanie kukułka i bez oraz tryb Automatyczny vs E-TTL II. Automatyka lampy jest świetna i według mnie lepsza niż automatyka aparatu. E-TTL z reguły nie doświetla, a zwłaszcza na jasnym, Automatyka aparatu radzi sobie z jasnymi przeszkodami bardzo dobrze. Jak napiszę poemat to postaram się go wkleić.
    Jak miałbym wybierać ponownie wolałbym METZA 58 AF-1 niż 580EX
    Ostatnio edytowane przez gabrielr24 ; 14-03-2008 o 00:05

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A spróbuj zrobić zdjęcie z "wizytówką" ale pionowe Dodatkowy atut Metza, że można kadrować dowolnie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów