Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Wątek: Początkujaca posiadaczka eosa 400D

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saskia Zobacz posta
    Dzięki Wychodzi jednak na to, że będę musiała wprowadzić w życie plan B (kupno na raty porządniejszego szkła). Moja zmorą jest głównie brak czasu na wymianę obiektywów, więc przydałoby sie coś uniwersalnego, ech... Szkoda, że nie ma tak, że idę do sklepu, biorę szkło na kilka godzin do wypróbowania i dopiero wtedy decyduję czy kupuję...
    A co takiego focisz że w sekundę musisz mieć 28mm a za chwilę 300?
    Taniej wyjdzie mieć dwie puszki i dwa szkła
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

saskia
    Guest

Domyślnie

No na przykład występy chórów dzieciecych, hehe i jesli taki występ trwa ok 7 minut a trzeba narobić fot tak, zeby ze dwadzieścia (czyli zrobic trzeba co najmniej dwa razy tyle, jesli nie więcej, bo śpiewajacy sie strasznie "wiercą") dla każdego chóru było: oddalenia, zbliżenia, quasiportrety i takie tam, bo tak sobie życzy organizator, to troche machania jest i wymysliłam, że kupie sobie w końcu szkło takie, zeby nie machać za bardzo i nie tracic czasu ani fajnych ujęć na wymiane szkieł. A do tago tak przy każdym zespole, to o jej ile wymieniania.

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Ze swojej strony polecam (nie tylko początkującym) kupno 35/2.
    Zwykły standard na cropie, ale jasno i frajdy co niemiara.
    Kosztuje używany parę stów.

To jest tak, że kiedy mam chęć iść pofotografować, a nie wiem jeszcze dokładnie co i czym, to zamiast zabierać plecak, zapinam 35, biorę aparat na szyję i fajnie jest.:grin:
    Pozdrawiam,
    Pirx

Dopiero zaczyna Awatar Padre

Domyślnie

a znacie ten obiektyw? Czy np lepiej doinwestować np w 55-250 - link , dzięki za odpowiedzi!

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moim zdaniem warto brać 55-250mm z tych dwóch.
    system EOS

Domyślnie

a moze wyszperać 28-200, np tamron?,

maciej de b
    Guest

Domyślnie

Witam. Ostatnio zakupiłem 400-tkę z kitem 18-55 i do kompletu Tamrona AF 70-300. Moja subiektywna opinia dotycząca wspomnianego Tamrona jest taka , że jest naprawdę przyzwoitym szkiełkiem dla początkujących zainteresowanych foceniem -raz) - z dalszych odległości chcąc uchwycić detale , -dwa) - da sie trzaskać kapitalne macro , -trzy) - jest ładny(ha,ha). Proszę o ewentualne opinie .

Domyślnie

MacGyver!
    Jak popatrzyłem czym dysponujesz - no to chylę czoła. Musisz być "kopalnią wiedzy" na temat sprzętu! wow! A możesz zdradzić tajemnicę jak (gdzie?) to wszystko można poukładać?
    jeszcze raz chylę czoło

m-o
    Guest

Domyślnie

75-300 mm f/4.0-f/5.6 EF III - będziesz się denerwować... mało światła wpada, łatwo poruszyć, no i przy 300mm niekoniecznie ostro będzie (doświadczenia z EOSa 350D ostrzone ręcznie), lepiej dozbierac do 70-300 IS USM

Domyślnie

Czy miał ktoś do czynienia z obiektywem CANON EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS? Jeśli tak, to proszę o opinie.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów