Poniżej twarz kobiety która przymyka oko na moje fotowydatki
Poniżej twarz kobiety która przymyka oko na moje fotowydatki
Portrecik bardzo mi się podoba :-) Jednak jakoś nie widać by oczka przymykała :-) :-) :-)
No i chyba poznalismy cala rodzinke Auwo'y.
Auwo pytanko, czemu kadrujesz tak, ze ucinasz zawsze troche glowy? (nie wspomne o brodzie)![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Lubię ciasne kadry w portretach. Bardzo ciasneZamieszczone przez Drozdi
![]()
Auwo, ja też przymykam ;-) ale się nieco czepnę: twarz nieco przepaliłeś, a to nie hikey, no i oczy same nieco niedoświetlone. jakoś tak dziwnie to dla mnie wygląda. białko oczne powinno się lepiej wybić - a tu ani źrenicy, ani białka - i jakoś oko mało plastycznie wyszło.Zamieszczone przez Auwo
na kadrze, gdzie twarz to 1/3 ujęcia to gdzieś by znikło. przy tak ciasnym kadrze to już element, który albo gra albo nie. dla mnie oczy i prześwietlenie twarzy do dopracowania.
może to nie zdjęcie w konwencji modowej, ale portret, moda - to są te same kwestie - oświetlenie, twarz nie może się świecić (czyli nieco pudru), oczy (polecam vizine) - spojrzenie (tu jest ok) - to wszystko ma grać. z cieni wynika że światło szło od dołu (z prawej)?
totalnie się nie znam ;-) ale to chyba podstawowy błąd oświetleniowy w portrecie. kontra od dołu z blendy etc. ale główne światło od dołu nie bardzo. chyba że helloween tworzysz. tyle mądrzy ludzie pisali, a ja jak głupi powtarzam, bo niezmiennie mi się to zgadza. kadr ciasny fajny, ale brody bym już nie obcinał. pozdrawiam
EDIT: visine = krople Visine do oczu. łagodzą podrażnienia, zaczerwienienie, pstryki w oczy i zwiększają kontrast białek oczu. takie "modowe" t&t
Ostatnio edytowane przez bebop ; 02-02-2006 o 23:34
gra i buczy bebop