Strona 13 z 20 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 192

Wątek: [Auwo] - kilka zdjęć...

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

moim zdaniem fotografia dziecięca nie jest rzeczą prostą. łatwo popaść w banał i zdjęcia "rodzinne". IHMO Auwo na razie się udaje ;-) in plus. chociaż zawsze można to wrzucić w kategorię rodzinną, ze względu na tematykę.
    i odwieczne pytanie: po co pokazujemy tutaj (na CB) zdjęcia?

PS. jeżeli byłyby galerie tematyczne (albo wątki) to kwestia czyjegoś*podejścia do danego typu fotografii byłaby załatwiona.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    bodzio - komu jak komu, ale tobie z racji twojego wieku nie powinno to przeszkadzac
    bodzio jest zazdrosny o swojego rowiesnika ;-)

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    moim zdaniem fotografia dziecięca nie jest rzeczą prostą. łatwo popaść w banał i zdjęcia "rodzinne". IHMO Auwo na razie się udaje ;-) in plus. chociaż zawsze można to wrzucić w kategorię rodzinną, ze względu na tematykę.
    i odwieczne pytanie: po co pokazujemy tutaj (na CB) zdjęcia?
    najfajniejsze w fotografii amatorskiej jest to, ze mozemy robic to, co sie nam samym najbardziej podoba - a nie to, co jest uznawane za OK przez innych....wiec po co cokolwiek nazywasz banalem? dla mnie przerysowania tego typu (http://img11.imageshack.us/img11/3865/9ims3tt.jpg) sa kiczem fotografii dziecka, ktora codziennie widac w tysiacach fotek kopakt-pstrykaczy, zakochanych w swoich pociechach i nie widzacych jak kalecza maluchow (no bo cholera - wodoglowie to nie smiech). a ,,pomysl'' z butami?? tak stary i przenoszony ze az brzydko pachnie z daleka - mnie to nie smieszy nie nie zachwyca innymi (jakimi?) walorami. ale to, ze autorowi podoba sie to co robi - to jest najwazniejsze.

wiec po co pokazujemy tutaj zdjecia? - moze po to, aby spotkac inne osoby wyznajaca taka sama wrazliwosc jak my sami - takie ,,bratnie dusze'' i widac, ze w galerii Autora dokladnie tak jest - znalazl on swoje grono.

pozdrawiam
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Gawryl, o ile wiesz co robisz i dokąd zmierzasz to możesz mieć w dupie komentarze przypadkowych osób z dość powierzchowną estetyką i wrażliwością.

masz pewien problem ze zrozumieniem tego co napisałem więc proponuję skupić się na jednym zdaniu: moim zdaniem fotografia dziecięca nie jest rzeczą prostą.

to czy to jest banał (czyli nic nadzwyczajnego) czy też kicz (czyli już coś brzydkiego, nieestetycznego) to już pozostawiam każdemu z osobna. dla mnie zdjęcie, które wywołałeś przed szereg kiczowate nie jest. po prostu temat zdjęć dzieci jest dla jednych bardziej strawny a dla innych mniej.
    gra i buczy bebop

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Gawryl, o ile wiesz co robisz i dokąd zmierzasz to możesz mieć w dupie komentarze przypadkowych osób z dość powierzchowną estetyką i wrażliwością.
    az tak ostro nie musisz mowic - ja to widze raczej tak, ze nie musze sie nimi przejmowac (choc jest to takze info dla mnie, ze to co robie jest wowczas kontrowersyjne)
    masz pewien problem ze zrozumieniem tego co napisałem więc proponuję skupić się na jednym zdaniu: moim zdaniem fotografia dziecięca nie jest rzeczą prostą.
    nie, raczej nie mam takich problemow. przywowalem wlasnie Twoja wypowiedz, bo spodobalo mi sie postawione przez Ciebie pytanie. teraz widze, ze potraktowales to zbyt osobiscie - moze po prostu dlatego, ze sam nie zrozumiales mojej wypowiedzi?
    to czy to jest banał (czyli nic nadzwyczajnego) czy też kicz (czyli już coś brzydkiego, nieestetycznego) to już pozostawiam każdemu z osobna. dla mnie zdjęcie, które wywołałeś przed szereg kiczowate nie jest. po prostu temat zdjęć dzieci jest dla jednych bardziej strawny a dla innych mniej.
    czyli jednak nie zrozumiales tego, co napialem - skoro marnujesz miejsce na powtarzanie tego, co sam powiedzialem.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    az tak ostro nie musisz mowic - ja to widze raczej tak, ze nie musze sie nimi przejmowac (choc jest to takze info dla mnie, ze to co robie jest wowczas kontrowersyjne)
    Gawryl pisząc o zdjęciu kicz zastanów się. to nie jest kontrowersyjne. może prędzej niemiłe. a ten tekst (który zacytowałeś) nie jest absolutnie do Ciebie. bardziej jego adresatem czy też*podmiotem jest Auwo jako autor zdjęć w tym wątku.

nie, raczej nie mam takich problemow. przywowalem wlasnie Twoja wypowiedz, bo spodobalo mi sie postawione przez Ciebie pytanie. teraz widze, ze potraktowales to zbyt osobiscie - moze po prostu dlatego, ze sam nie zrozumiales mojej wypowiedzi?
    Gawryl wyluzuj. to nie moje zdjęcie i nie mój wątek. a pytanie jest jak najbardziej na miejscu. większość z nas zatraciła coś co kiedyś funkcjonowało jako oglądanie zdjęć. pokazy slajdów. wystawa w galerii. czasami jest tak, jakbyśmy nie wiedzieli jak się zachować. stąd może takie pytanie o sens pokazywania zdjęć. dzielimy się czymś co było dla nas istotne. ocena estetyki (czyli tak jak napisałeś "kicz") jest dla mnie lekko niegrzeczna. jeżeli nie umiesz oddzielić dwóch zdań pomimo ich interpunkcji to jest problem. fotografia dziecięca i jej trudność (tym bardziej przy robieniu zdjęć swojemu dziecku) to jedno, pokazywanie zdjęć (w ogóle) to drugie.

czyli jednak nie zrozumiales tego, co napialem - skoro marnujesz miejsce na powtarzanie tego, co sam powiedzialem.
    liczę że przez powtórzenie zrozumiesz, że mamy takie same zdanie ;-) przynajmniej w tym temacie. udało się?

ostatnia sprawa. zdumiewa mnie niezmiennie fakt komentowania zdjęć przez osoby, które czegoś nie rozumieją/odbierają w temacie zdjęcia czy rodzaju zdjęć. nie sądzę też, żeby Auwo była potrzebna akceptacja ;-) fotograficzna. dla kogoś jakieś zdjęcie jest bez sensu, dla kogoś*ma sens. myślę, że Auwo pokazuje zdjęcie córki osobom, które to:
    - interesuje
    - sami mają dzieci i lubią oglądać zdjęcia dzieci
    - 'nie spinają pośladków' szukając esencjonalności w każdym ujęciu

nie rozumiem po prostu Gawryl takiego rodzaju komentarzu jaki tu popełniłeś. nic to nie wnosi, nic nie podpowiada w temacie, nie masz jakichś przemyśleń, które by były warte zapisania. za to nieco niegrzecznie się wypowiadasz. albo to tak brzmi.

mam nadzieję, że rozumiesz co mam na myśli, jeżeli nie to możesz zapytać. no offense. więcej luzu Gawryl. ode mnie nic osobistego. pozdrawiam
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

gawryl - z całym szacunkiem dla Twojej kiczowatej osoby - nikt nie karze Tobie oglądać moich zdjęć. Jeśli nie pasują Tobie zdjęcia mojej córki to sorry stary ale idź gdzie indziej, nic na siłę. Nie znasz mojej córki, nie wiesz czy ma wodogłowie a może inne dolegliwości więc odpuść sobie.
    BTW - spójrz na swój kiczowaty AV a później zwracaj uwagę innym.
    Z kiczowatym pozdrowieniem
    Auwo-kiczman

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Auwo - niepotrzebnie sie klocimy - nie taki mialem zamiar. jesli odbierasz moje zdanie jako zaczepke - to niepotrzebnie. jesli urazilem Cie swoja opinia - to przepraszam. rzeczywiscie - niepotrzebnie tu zajrzalem.

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

gawryl - peace

Pozwolę sobie zaprezentować kilka dzisiejszych portrecików.

1.

2.

3.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Auwo, nie wiem czy to nie u mnie (na maku), ale skóra dość pomarańczowa czy raczej zaczerwieniona. w sensie za dużo czerwonego. ciepła tonacja, aczkolwiek u mnie to wygląda na za bardzo. jaka temperatura bieli? w ostatnim dla przykładu?
    gra i buczy bebop

Strona 13 z 20 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów