Kompozycyjnie najlepsze z tych wszystkich, ale:Zamieszczone przez Auwo
a) nieostre
b) brak szczegółów w cieniach
Bezład kompozycyjny. Za dużo tam różnych "pierdułków" i w końcu nie wiadomo już gdzie odbicie w lustrze, a gdzie dziewczynaZamieszczone przez Auwo
Najciekawsze, ale zrezygnowałbym z tego centralnego kadrowania. Np. spróbowałbym kompletnie wyciąć lewą stronę, tak, aby twarz dziewczyny była na samym początku obrazka, a potem wzrok wędrowałby dalej wzdłuż tułowia.Zamieszczone przez Auwo
ad Ola 1 - ostre w miejscu w ktorym ostre byc mialo - na poliku modelki - sesja dotyczyla makijazu
pozostale uwagi bez uwag![]()
Powtórzę raz jeszcze to co już komuś innemu napisałem. Moim zdaniem (!) portret musi być technicznie nienaganny!!! Wówczas, nawet jeśli nie przedstawia sobą jakichś wyjątkowych walorów artystycznych, to przynajmniej oglądający może powiedzieć, że robił go dobry rzemiechaZamieszczone przez Auwo
Dopóki na tym portrecie nie będzie można liczyć włosów Oli, to ja bym go nie wystawiał...
Oczywiście apeluję o to, abyś na luzie przyjął moje przyjacielskie uwagi w których ani za grosz nie ma złośliwości - słowo honoru!Zamieszczone przez Auwo
@Jurek Plieth - kazda krytyke przyjmuje na looozie - a tym bardziej krytyke od takiego fachowca jak Ty
Pozdrawiam i dzieki za uwagi.
Fachowcem to ja jestem, ale od gumowych cycków. Tak bynajmniej twierdzi moja małzowinka, z której zdaniem zawsze a priori zwykłem się zgadzaćZamieszczone przez Auwo
![]()
Ogólnie zgadzam się z Jurkiem:
Ola - za mała GO
Asia, Kasia - za dużo tego wszystkiego w kadrze. Trudno mi oceniac bo nie moja estetyka, nie czuję tego.
Gosia - najciekawszy portret, ale LD do psuje efekt
Ola2 - kadr mi się podoba, przeszkadzają mi tylko źdźbla trawy na tle twarzy. Nie wiem czy to wina mojego LCD, ale wydaje mi się, że zdjęcie jest przepalone (ubranie)
Pentax K-5 II, Leica M9
dodalem kilka nowych fotek zapraszam na www.auwo-foto.com
IMHO ,pierwszy portret dosc fajny,z panoram najbardziej do mnie przemawia (moze swym ziarnem)ta z łodeczkami .Całosc przyjemnie się oglada.Zamieszczone przez Auwo
kutry wyszły super, jacht trochę bez ostrości całość dobra.pozdrawiam.