Ktos mial kiedys problem z tym ze lampa nie blyskala. Problem lezy w samym kablu i kostce - ludzie mieli rozne kabelki i to ich jakosc decydowala o tym ze nie zawsz blyskala - po zmianie bylo OK. Jesli jedziesz (a z synchro to raczej tak)na M to jesli wlaaniesz "seryjke" to nie zawsze lampa zdazy sie naladowac (ja czasmi tak mam z dodatkowymi 3 lampami (1x dedykowana do Canon'a a 2x do KM tylko ze nie mialy wejscia synchro - to sobie dorobilem + oczywiscie 580 EX II). 580 laduje sie szybko - nak ustawie na 1/32 i jade na M w lampie (lub strob) to jest spoko ale czsmi jak zpomne albo zdaje sie na automatyke (ktora jak na moje potrzeby dziala lepiej niz trzeba) i jak walne w 350 serie pow 5 RAWow to czasmi sie "zatka". Baterie duzo daja na poczatku mialem "jakies" akumulatorki - teraz na eneloopach jade i jest OK (poza oczywiscie iloscia strzalow). Jakos szybciej mi sie lampa (albo mi sie tak wydaje - zreszta expertem nie jestem - Kuchatka trzeba by bylo sie zapytac) laduje. To ze apratem (nieuszczelnionym) da sie w deszczu robic to tez przerabialem - niestety Londkowe pogody czasmi do tego zmuszaja - lekki deszcz - wyjac pusze i pstryk.
Sprawdz inny kabel synchro - u mnie dziala ile - blyska za kazym razem - jesli nie to znak ze kumulatorki trzeba podladowac