no właśnie, pieniążki rozmnożą...![]()
no właśnie, pieniążki rozmnożą...![]()
Sigma EF-500 DG Super - Kąt błysku: Ustawiany automatycznie kąt odpowiadający ogniskowym od 28mm do 105mm. Z wbudowanym dyfuzorem pokrywa także kąt dla ogniskowej 17mm.
Czyli brak manualnego sterowania zoomem...szkoda.
Jeszcze pytanko: czy znacie jakąś lampę całkowicie manualną, która współpracuje z 20D? Może jest coś za kilkaset złotych z obgacaną głowicą we wszystkie strony?
Zamieszczone przez Kenso
ErrorMozna manualnie sterowac zoomem.
Jesli chcesz to moge Ci podac adres TIPa, od ktorego kupilem te lampe za dobre pieniadze, ale to juz na priv.
To nie wiem dlaczego piszą na stronie Sigmy, że brak manuala. No cóż, mylić się mogą.
Czyli pewne, że ma manulny zoom? mail kribi@wp.pl
Pewne, pewne, wlasnie sie nim bawię
Zoom glowicy mozesz ustawic w pozycjach: 17mm uzywajac plytki rozpraszajacej (ale przy zalozonej plytce juz nie mozna zmieniac zooma), nastepnie 28mm, 35mm, 50mm, 70mm, 85mm, 105mm. No chyba, ze potrzebujesz jeszcze dokladniejszych ustawien manualnych![]()
500DG ST nie ma pelnego manuala... Jedyny manual to wymuszenie 1/1 albo 1/16 mocy.
500DG Super ma pelnego manuala... Sterowac mozna dowolnie... Mozna wymusic sobie zoom i focic w e-ttl'u, mozna miec autozoom i focic w manualu... Do tego korekty, bracketingi i *******y... Za extra pieniadze (wcale nie tak wiele) extra funkcje...
Juz widzialem na dwoch czy trzech stronach pomylone opisy do tych lamp wiec uwazaj bo glopoty pisza... Dla Ciebie jesli chcesz lampe z manualem i tania DG Super bedzie najodpowiedniejsza i najtansza. Swietny odpowiednik Canonowych lamp.
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 27-04-2005 o 18:28
...
poproszę o adres tipa do tej lampy-sigma EF 500DG SUPER
przemo_21@interia.pl
Topic nt. TIPow masz w Hydeparku - poczytaj, wybierz twoim zdaniem najsolidniejszego z najsolidniejszych i zglos sie do niego. Wydaje mi sie, ze znalezienie danych TIPa na Allegro (dysponujac jego nickiem) nie powinno stanowic wiekszego problemuZamieszczone przez przemo_21
Ja wiem, ze najwygodniej jest rzucic haslo, maila do siebie i czekac z rekami w kieszeniach... kiedys tego probowalem, ale to malo skuteczna metoda... mozesz mi wierzyc.
Witaj!
Podaję interesujące Cię lampy, które na pewno działają z 20D i 350D
Są to lampy Metz-a z najnowszym oprogramowaniem (uwaga! wcześniejsze wersje nie działają z 20D i 350D)
1) 44AF-4C - głowica góra, dół, zoom, zasięg od 24mm (z dyfuzorem krótszy +75zł), auto i manual, liczba przewodnia 44, zasilanie 4xAA, wyśw. LCD, cena 788zł
2) 54AF-1C - głowica góra, dół, zoom, zasięg od 24mm (z dyfuzorem krótszy +75zł), auto i manual, liczba przewodnia 54, zasilanie 4xAA, wyśw. LCD, cena 1290zł
3) 54MZ-4 - głowica góra, dół, prawo, lewo, zoom, zasięg od 20mm (z dyfuzorem krótszy +75zł), auto i manual, liczba przewodnia 54, zasilanie 4xAA, wyśw. LCD, podwójny palnik, przedbłysk, stroboskop, światło modelujące, bracketing błysku, AF, cena 1529zł
Wszystkie ceny brutto, na fakturę, 12 m-cy gwarancji
Pozdrawiam Maciej
kontur@arg.pl