Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Sklepy Foto W-wa

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Sklepy Foto W-wa

Witam Szanownych Forumowiczów!

Ponieważ to mój pierwszy post – na wstępie Dzień dobry Wszystkim!

Mam do Was takie pytanie. Otóż po bardzo długim przeglądaniu forum i wielu rozważaniach zdecydowałem się na zakup szkiełka pt. 24 – 105 f4 L
    No ale pojawiła się wątpliwość – gdzie owe szkiełko zakupić? Jak każdy w miarę rozsądny obywatel, nie chcę przepłacać. Wybór jest oczywiście zawężony do white box’a z 5D KIT.
    Ale tu się zaczynają moje wątpliwości – poszedłem do Fotoit , gdzie cena, jak na razie bez targowania wynosi 3499 PLN.
    Dzisiaj postanowiłem przejść się na giełdę do stodoły – no i rzeczywiście znalazłem tańsze szkiełko – mianowicie 2800. Ale tu rodzi się moja wątpliwość – odnośnie sprzedawcy fotooskar.com.pl wiem, że powiecie, że jeśli jest odbiór osobisty to nie mam się co denerwować – ale zawsze fajnie wiedzieć z kim mamy do czynienia. Drugim, u którego cena była tez interesująca (3000 PLNy) był fototaniej.pl. W obu przypadkach możliwy na terenie W-wy jest odbiór osobisty, co do pierwszego – to podobno nawet otwierają jakiś sklepik koło Czterech Śpiących i tam możliwy będzie odbiór.
    Dodam, ze razem z rzeczonym obiektywem chcę kupić lampę EX 580II ( ale tu prawie wszędzie jest około 1400-1500).
    Trochę się rozpisałem :-P
    Mam do Was pytanie, czy ktoś z was słyszał, kupował, miał do czynienia z którymś z powyższych sklepów, może Wasi znajomi???

Z góry dziękuję za informacje.

Dodam, że przeglądałem forum i nie znalazłem informacji na temat tych sklepów.

Coś już napisał
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Kupowałem w fotooskar ponad rok temu szkło 70-200/2.8.
    Po około tygodniu padł w nim IS. Zadzwoniłem, umówiłem się w najbliższą sobotę na giełdzie. Od ręki wymienili na nowe. żadnych problemów.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A czy wspominali coś o tym, że jakby na przykład szkło trochę kiepsko ostrzyło – to można dogadać się i tez wymienić na inny egzemplarz?
    Pytam, bo dzisiaj ich stoisko było bardzo oblegane i już nie chciałem męczyć sprzedawcy.

Coś już napisał
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cukier Zobacz posta
    A czy wspominali coś o tym, że jakby na przykład szkło trochę kiepsko ostrzyło – to można dogadać się i tez wymienić na inny egzemplarz?
    Pytam, bo dzisiaj ich stoisko było bardzo oblegane i już nie chciałem męczyć sprzedawcy.
    Wiesz, kupowałem tamto szkło jak jeszcze nie wiedziałem o tym forum a co za tym idzie problemy takie jak BF/FF nie istniały

Nie, nie pytałem o to.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czumba Zobacz posta
    Wiesz, kupowałem tamto szkło jak jeszcze nie wiedziałem o tym forum a co za tym idzie problemy takie jak BF/FF nie istniały

Nie, nie pytałem o to.
    Mnie najbardziej zaskoczyły rozrzuty w jakości szkieł Canona, nawet elek, o czym dowiedziałem się dopiero na tym forum. Przedtem sądziłem, że rozrzuty jakościowe dotyczą wyłącznie Sigmy i Tamrona.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Witam Szanownych Forumowiczów!

Ponieważ to mój pierwszy post – na wstępie Dzień dobry Wszystkim!

Mam do Was takie pytanie. Otóż po bardzo długim przeglądaniu forum i wielu rozważaniach zdecydowałem się na zakup szkiełka pt. 24 – 105 f4 L
    No ale pojawiła się wątpliwość – gdzie owe szkiełko zakupić? Jak każdy w miarę rozsądny obywatel, nie chcę przepłacać. Wybór jest oczywiście zawężony do white box’a z 5D KIT.
    Ale tu się zaczynają moje wątpliwości – poszedłem do Fotoit , gdzie cena, jak na razie bez targowania wynosi 3499 PLN.
    Dzisiaj postanowiłem przejść się na giełdę do stodoły – no i rzeczywiście znalazłem tańsze szkiełko – mianowicie 2800. Ale tu rodzi się moja wątpliwość – odnośnie sprzedawcy fotooskar.com.pl wiem, że powiecie, że jeśli jest odbiór osobisty to nie mam się co denerwować – ale zawsze fajnie wiedzieć z kim mamy do czynienia. Drugim, u którego cena była tez interesująca (3000 PLNy) był fototaniej.pl. W obu przypadkach możliwy na terenie W-wy jest odbiór osobisty, co do pierwszego – to podobno nawet otwierają jakiś sklepik koło Czterech Śpiących i tam możliwy będzie odbiór.
    Dodam, ze razem z rzeczonym obiektywem chcę kupić lampę EX 580II ( ale tu prawie wszędzie jest około 1400-1500).
    Trochę się rozpisałem :-P
    Mam do Was pytanie, czy ktoś z was słyszał, kupował, miał do czynienia z którymś z powyższych sklepów, może Wasi znajomi???

Z góry dziękuję za informacje.

Dodam, że przeglądałem forum i nie znalazłem informacji na temat tych sklepów.
    Co się tyczy Fotoit, to za to szkło w lipcu cenili 3400 PLN, a zapłaciłem 3300, tak więc obecnie powinno być jeszcze taniej, bo ostatnio nieco szkła staniały.
    Wybierałem z dwóch robiąc próbne fotki do obejrzenia w domu.
    Obsługa była sympatyczna i cierpliwa.
    Mogłem w ciągu tygodnia zwrócić, bo nie podbili gwarancji, ale było dobre, więc zostało i gwarancja w Canon Polska została wypisana.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co się tyczy Fotoit, to za to szkło w lipcu cenili 3400 PLN, a zapłaciłem 3300, tak więc obecnie powinno być jeszcze taniej, bo ostatnio nieco szkła staniały.
    Jak na razie to chyba nie. Na stronie fotoit cena wynosi 3499.00 – no oczywiście utargowac by cos się dało, ale chyba nie 700 zł.:-?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No są tacy, którzy twierdzą, że szkło można wykalibrować w serwisie, ale ja się chyba boję - ogólnie tego serwisu. To po tym co się tu naczytałem:-D

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

No są tacy, którzy twierdzą, że szkło można wykalibrować w serwisie, ale ja się chyba boję - ogólnie tego serwisu. To po tym co się tu naczytałem:-D
    Różne rzeczy tu ludzie wypisują.
    Ktoś pisał, że wysłał do naprawy aparat, który mu kilkakrotnie upadł na ziemię i gdzieś po drodze zaginął mu przycisk spustu migawki, o co wini serwis Canona.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Ktoś pisał, że wysłał do naprawy aparat, który mu kilkakrotnie upadł na ziemię i gdzieś po drodze zaginął mu przycisk spustu migawki, o co wini serwis Canona.
    Pozdrówka
    Fakt jest taki, że serwis nie jest łatwy w komunikacji - wiem bo nie dostałem instrukcji so verticala BG-E2 do mojej 30-stki, a miałem drobne pytanie. Odebrała nicniewiedząca pani, która szukała kogoś kompetentnego z dobre 5 minut. Ale takich przygód o jakich piszesz - jeszcze nie miałem.
    Swoją drogą słyszałem, że znajomy chciał sklaibrowac swoje szkło i musiął z tym jeździć kilka razy.
    Ale takiej o takiej traumie nie słyszalem.
    Swoją drogą - jak się człowiek naczyta o przygodach na Żytniej - to tylko prosic Opatrznośc, by ci w sprzęcie nic niepadło i by jak najszerszym łukiem omijac wszelkie serwisy.
    To trochę tak jak z łazeniem po lekarzach. Przepraszam wszystkich lekarzy!!!!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Pozdrówka
    Fakt jest taki, że serwis nie jest łatwy w komunikacji - wiem bo nie dostałem instrukcji so verticala BG-E2 do mojej 30-stki, a miałem drobne pytanie. Odebrała nicniewiedząca pani, która szukała kogoś kompetentnego z dobre 5 minut. Ale takich przygód o jakich piszesz - jeszcze nie miałem.
    Swoją drogą słyszałem, że znajomy chciał sklaibrowac swoje szkło i musiął z tym jeździć kilka razy.
    Ale takiej o takiej traumie nie słyszalem.
    Swoją drogą - jak się człowiek naczyta o przygodach na Żytniej - to tylko prosic Opatrznośc, by ci w sprzęcie nic niepadło i by jak najszerszym łukiem omijac wszelkie serwisy.
    Ostatnio edytowane przez Cukier ; 13-01-2008 o 23:14 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów