Pewnie nie, ale zapytam:-|. Czy do tego pasa Lowepro S&F Deluxe Waistbelt 15 można dopasować futerały Newswear? Pas Lowepro wydaje się solidniejszy i może nie będzie mi ściągał spodni z tyłka, gdy się poobwieszam w dżungli;-)
Pewnie nie, ale zapytam:-|. Czy do tego pasa Lowepro S&F Deluxe Waistbelt 15 można dopasować futerały Newswear? Pas Lowepro wydaje się solidniejszy i może nie będzie mi ściągał spodni z tyłka, gdy się poobwieszam w dżungli;-)
Futerałów Newswear nie da się odpiąć, jedynie można przeciągnąć przez pas, w Lowepro widzę przyszyty ten cienki pasek do grubszego, więc odpada. Czyli jednym słowem nie da się.
Dzięki. Tak właśnie podejrzewałem. Biznes musi się kręcić:wink:
Ma ktoś telephoto press pouch?
Potrzebuję skompletować sakwy oraz pas Newswear i Domke. Może komuś się rzuciły w Polsce?
Wiem, że ABFoto mają ale mają tylko Domke modele 901 i 902, a to nie starczy.
Zrób to sam, czyli jak zawiązać but dżdżownicą.
Tak wiem, nie jest to pas Newswear Newswear | Chestvest, pouches, rain ponchos, tylko coś do niego podobne. Ale z drugiej strony nie kosztuje też 20$ + przesyłka.
Koszt zrobienia sobie czegoś takiego to 14,22zł:
- taśma nośna 40mm - 1,49zł/m x 3m = 4,47zł,
- regulator 40mm - 1zł/kpl(3szt) x 3kpl = 3zł za 9szt,
- klamra, zatrzask - 1,20zł/szt, (w moim przypadku wykorzystałem starą istniejącą z szuflady)
- ramka druciana 40mm - 1zł/2szt
- przesyłka - 4,55zł
Razem całe 14,22zł.
Bałem się, że taśma będzie cienka, albo zbyt wiotka. Nic podobnego, to wynalazek z polipropylenu o grubości 2mm.
Przetestowałem wczoraj na meczu piłki ręcznej z 3 futerałami (Sigma 17-50, Canon 70-200 i jeden jakiś tak - jest na zdjęciu).
Powiem krótko, "wynalazek" daje radę. Nic się nie poluzowuje, klamra nie odpina. Ogólnie OK.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl