Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: ciężki wybór

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Fly
    Miasto
    Radzionków

Domyślnie

Witam,

Podłączam się do głównego problemu Canon vs Metz. Pozostawmy na boku kwestie wagowo-estetyczne.
    Najważniejsze pytanie, czy jest tutaj jakiś użytkownik Metz'a ?
    Najlepiej taki, który przed zakupem porównał Metz'a z Canonem. Czekamy na opinie.

Jakie są inne zalety Metz'a oprócz drugiego palnika ?
    Jak wygląda sprawa z prędkością ładowania, czy zużyciem prądu ?

pozdrawiam
    Fly

5D MkIII | 50D | 17-40/4L | 24-70/2.8L | 24-105/4L IS | 70-200/4L IS | 35/2 | 50/1.4 | 17-55/2.8 IS | Metz 58 AF-1

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fly Zobacz posta
    Witam,

Podłączam się do głównego problemu Canon vs Metz. Pozostawmy na boku kwestie wagowo-estetyczne.
    Najważniejsze pytanie, czy jest tutaj jakiś użytkownik Metz'a ?
    Najlepiej taki, który przed zakupem porównał Metz'a z Canonem. Czekamy na opinie.

Jakie są inne zalety Metz'a oprócz drugiego palnika ?
    Jak wygląda sprawa z prędkością ładowania, czy zużyciem prądu ?

pozdrawiam
    Niestety nie mam porównania bezpośredniego z Canonem ale mój Metz ma jedną bardzo miłą cechę - bardzo przyjemny, ciepły kolor światła. Jeśli chodzi o wydajność to nie stwierdziłem żadnych problemów jest bardzo duża. Dla mnie też zaletą mojej lampy jest niezwykle wręcz aż zadziwiająco przejrzysty sposób sterowania lampą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów