...ale chwilka stosowna jesti coraz częściej mam wrażenie, iż to się o wiele bardziej liczy iż idealne dopracowanie techniczne. MZ całkiem udane zdjęcia.
...ale chwilka stosowna jesti coraz częściej mam wrażenie, iż to się o wiele bardziej liczy iż idealne dopracowanie techniczne. MZ całkiem udane zdjęcia.
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Dziękuję, dla mnie bardzo pouczająca Twoja wypowiedź, zapomniałem o AF, wiem (na moment zapomniałem), że bardzo trudno bez statywu AF’em trafić w obiekt i czas ekspozycji szaleje.
Już nawet zanim napisałeś swojego posta założyłem na swoje body rurę, poszedłem na taras i dalej eksperymentować, zastanawiając się 8 czy 5.6 i jakie On miał tam oświetlenie.
Jeszcze raz dziękuję, ja też bez statywu się nie ruszam, zwłaszcza jak któryś teleobiektyw jest na body.
PS. AHA,” zakosiłem” – „ukradłem” Tobie trójeczkę i ustawiłem jako tapetę - patrz i ucz się Waldek.![]()
Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 07-05-2008 o 15:24
Pozdrawiam.
bardzo miło się ogląda twoje ptaszki a ostatnie trzy bajeczka
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Rybitwy bardzo fajne.
Nie wiem dla czego, tak narzekasz na ekspozycje.
Moim zdaniem zdjęcia wyszły fajne i tyle,
kurcze nie wszystko musi być robione o świcie.
(zwłaszcza, że rybitwy rozkręcają się później)
Gratuluje!
Pozdr.
PM
BTW.A co to za magiczny statyw?
pmc, miło że wpadłeś
ktoś zwrócił mi uwagę, że poza mocnymi cieniami nad drogą widać drgające powietrze, co nie każdemu się musi podobać. Poza tym to chyba trochę wpłynęło na ostrość.
Statyw - dzięki kolegom z NJ i NY (pozdrowienia!) - zakupiłem GITZO 3540LS wraz z głowicą gimbal Jobu Black Widow Heavy Duty.
Po prostu nie mam pytań, rewelacja i w końcu myślę o kadrze a nie o przyciętych palcach i drganiach. Polecam każdemu kto ma jakieś tracące co dnia oszczędności dolarowe - kupujcie!
Ale jak zobaczyłem statyw Marka - oj to się nieco speszyłem![]()
Przepraszam, że nie częściej.
Ale przynajmniej sobie kilka fajnych zdjęć na raz obierze...
No widać,
ale to uroda tego zdjęcia,
Ja zwracam bardzo dużą uwagę na jakość zdjęcia, czysty kadr itp.
Takie hobby.
Ale nie tylko jakość decyduje o wartości ujęcia moim zdaniem.
Tyle, że akurat w przypadku tych zdjęć nie trzeba się silić na kompromisy
Jakość wydaje się być ok.
Głębi i tak byś nie zwiększył nawet przymykając do f16, nie ta ogniskowa i nie tej wielkości obiekt. więc IMO parametry dobrane optymalnie.
Scena ciekawa, kadr ładny.
A że w południe prawie?
Tak wyszło.
Aha, reszta serii też fajna.
Statyw fajny, potwierdzam![]()
na 1 fajnie widac detale![]()
Sylwek dzięki
Coś się rokitniczka powodzeniem nie cieszyła, ech te wzloty i upadki
rzutem na taśmę postanowiłem zasypać Was na raz wszytskimi moimi przypadkowymi pstrykami - skończę i będę miał święty spokój
łęczak jeszcze raz, ten gatunek mnie prześladuje dając się focić nieustannie
1
2
3