Witam,
Pierwsze trzy mi się bardzo podobają.
Ciekawy gatunek, rzadko się widzi zdjęcia.
kolejne mniej - coś mi z obróbką chyba nie leży, nie wiem co ale jakoś tak nie bardzo ...,
Pozdrawiam
PM
Witam,
Pierwsze trzy mi się bardzo podobają.
Ciekawy gatunek, rzadko się widzi zdjęcia.
kolejne mniej - coś mi z obróbką chyba nie leży, nie wiem co ale jakoś tak nie bardzo ...,
Pozdrawiam
PM
"Siedzę" w tej chwili w Lightroom i zerkam na wątek.
Kubaman Nie wiem czy u mnie występuje jakieś uczulenie, ale najpierw patrzę na oko (oczy) ptaka, jakby one były wskaźnikiem reszty.
Czy je „obrabiasz” w PS, toż ten błysk w oku taki naturalny i te oczy w odróżnieniu od niektórych prezentowanych na forum modelek są widzące a nie martwe.
Pozdrawiam.
Waldek, wszystkie foty obrabiam w ps bo focę wyłącznie w raw i jakoś to muszę wywołać. Nie oznacza to jednak domalowywania czegokolwiek.
Bataliony - niestety, nie chciały się pokazać z tej najpiękniejszej strony
1)
2)
3)
i pierwsze z dwóch takich .. krajobrazowych
4)
niebawem druga porcja.
Zapraszam.
Tak jak ja (TYLKO RAW), już zapomniałem, że można robić w JPG.
Przez moment nie podejrzewałem Ciebie że bawisz się w malarza, jedynie pomyślałem o dobrej obróbce (wywołaniu).
Zdjęcie 4 pokaż jak możesz tego chyba samca z bliska.
Ja nigdy nie będę fotografował ptaków, chyba jako element całości kadru, no chyba, że wlezie mi Orzeł Przedni w kadr.;-)
PS. Nie będę już pisał, że zdjęcia super, bo to norma.
Pozdrawiam.
Jedynka klasyczna ale fajna.
Ciekawie ubarwiony osobnik i przyjemna poza.
Na czwórce fajne kolory.
Reszta taka sobie,
Pozdr
PM
Tomek, głupio mi się było przyznać. Od niedawna mam nowy telefon i nie skopiowałem sobie kontaktów :/ Skapowałem się na miejscu, jak zabierałem się do dzwonienia..
P.S> Waldek , z czwórki się więcej nie wyciśnie, nie ma sensu tego katować
P.S2> pmc, mnie się podoba szczerze mówiąc najbardziej ten czmychający z rozdziawionym dziobem łęczaka w tle![]()