Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 78 z 78

Wątek: Jak dbać o aparat?

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Izopropanol tez sie nadaje do czyszczenia szkiel. Jak sa zasmuzone, zasyfione tluszczem (np. dzieciak paluchem dotknal, albo nawet pies nosem ) to izopropanol na patyczek do nosa (uwaga na plastik pod spodem) lub wacik i przemyc. Potem z chucha i mikrofibra. Izopropanol dziala tez na filtry.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Coś już napisał Awatar radzio
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

A ja mam takie pytanie - jak czyścić lustro w lustrzance? Czy są jakieś osobne metody czy też grucha ? Proszę o jakieś rady bo mam kilka paprochów, co prawda w wizjerze ich nie widać, ale na lustrze jak pod światło popatrzę to widzę takie tycie tycie paproszki. Proszę o jakieś rady...
    Canon 400d + kit + Sigma 70 - 300 APO + Canon 50 1.8
    Moje zdjęcia
    Radzio Jogger - mój blog
    Redlog.pl - blog piłkarski

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radzio Zobacz posta
    A ja mam takie pytanie - jak czyścić lustro w lustrzance? Czy są jakieś osobne metody czy też grucha ? Proszę o jakieś rady bo mam kilka paprochów, co prawda w wizjerze ich nie widać, ale na lustrze jak pod światło popatrzę to widzę takie tycie tycie paproszki. Proszę o jakieś rady...
    Ja wbrew opinii, aby nie tykać niczym lustra, czyszczę je za pomocą chucha + wacika :grin: Udało mi się również wyczyścić do połowy lustro AF'a (do połowy, bo wacik był za gruby ;-) ).

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dopóki nie przeszkadzają w wizjerze to nie dotykam, a jak przeszkadzają to wacik..
    Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

To ja dorzuce, ze mialem nie tak dawno juz tyle kurzu na lustrze od AF'a, ze po tym jak pojezdzilem po nim wacikiem i dmuchnalem grucha byla znaczna poprawa w lapaniu ostrosci
    ...

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Witam
    Zadawalem to pytanie w innym watku ale nie dostalem odpowiedzi, a mianowicie: czy w obiektywie kitowym 18-55 3,5-5,6, soczewki sa szklane? mozna je bezpiecznie czyscic izopropanolem?

z gory dzieki
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CamelXP Zobacz posta
    Witam
    Zadawalem to pytanie w innym watku ale nie dostalem odpowiedzi, a mianowicie: czy w obiektywie kitowym 18-55 3,5-5,6, soczewki sa szklane? mozna je bezpiecznie czyscic izopropanolem?

z gory dzieki
    Oczywiście nie wszystkie. Ale ta zewnętrzna na pewno tak.

Z tym izopropanolem bym uważał.
    Tylko DOBRA!! mikrofibra i chuch.
    Pamiętaj, że na szkle jest naniesiona warstwa przeciwodblaskowa.

Według wielu tutaj, stosowanie czystego alkoholu nie ma negatywnego wpływu na soczewki, ale ja nigdy nie próbowałem i nie spróbuję

Pozdrawiam.
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Wielkie dzieki lacznie czekalem prawie dwa tygodnie na odpowiedz juz zaczalem sie martwic ze nikt nie wie jeszcze raz dzieki
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów