Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 78

Wątek: Jak dbać o aparat?

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    To wydmuchiwanie talku niewiele pomaga. Trzeba gruche wygotowac w czystej wodzie (moze byc destylowana) z 5 minut od czasu, do czasu ja przeplukujac.
    Teraz mi mowisz... a ja sie zastanawiam ciagle skad mi sie paprochy na matowce przy kazdej zmianie szkla pojawiaja mimo przedmuchiwania... a to moze w srodku ciagle cos siedziec a nie z zewnatrz sie sypac

Cytat Zamieszczone przez adamek
    Gruszki z pędzelkami są beznadziejne!!!!
    Tzn mamy z nich pędzelek, ale gruszka ta powietrze nie daje w ogóle.
    Bo to sa pedzelki z gruszkami a nie gruszki z pedzelkami. Gruszka w nich sluzy tylko do przedmuchiwania pedzelka po uzyciu by ten nie mial w sobie paprochow, nie sluzy ona do dmuchania na/do body.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Gruszka do lewatywy najlepsza!
    Zdecydowanie potwierdzam !

Duza i porzadnie dmucha a nie jak te donosowe malenstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez

A może lepiej na stacjiach benzynowych kompresorem. Ręka sie nie będzie męczyć.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez

Są dwa typy gruszek : do lewatywy ( z twardą końcówką ) i do nosa ( z miękką ). Zarówno te donosowe i te do .... są produkowane w dużych rozmiarach ( Nr 9 lub 11 ). Wolę używać donosowej Nr 11 z uwagi na mniejszy otwór wylotowy - większe ciśnienie powietrza i mniejsze prawdopodobieństwo zarysowania końcówką , która w przypadku do ... jest najczęściej z plastiku .
    Talk ? wystarczy przepłukać kilka razy wodą ( i to wcale nie destylowaną ) gotowanie niewiele da , poza tym paprochy można zassać podczas czyszczenia - i co wtedy ? znowu płukać ?
    Jeszcze trochę i okaże się że można to robic tylko w komorze z nawiewem laminarnym z filtrami hepa klasy a .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pantomas
    Wolę używać donosowej Nr 11 z uwagi na mniejszy otwór wylotowy - większe ciśnienie powietrza i mniejsze prawdopodobieństwo zarysowania końcówką , która w przypadku do ... jest najczęściej z plastiku .

Moja dolewatywowa ma koncowke z gumy, wlasciwie wyglada jak donosowa tylko kingsize 8)

Zogi
    Guest

Domyślnie

Motyw z gruchą mnie rozwalił. Nie omieszkam z niego skorzystać jak tylko zajdzie taka potrzeba.:-)))

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No to ja swoje czysta de plastik czasami jedna z mikrofaz podpoleruje dookolnie... Ot tak zeby zlikwidowac slady rozne... Rece sie poca i potem taki oblesnie sliski sie jakis robi... Ze dwa razy mi sie nawet trafilo bardzo wilgotna szmatka bawelniana i raz mikrofaza pojezdzic "na mokro"... Ale tak naprawde delikatnie zawilgocona... szprajem z woda... a nie pod kran
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Napisze inaczej: jesli do przedmuchiwania body chcemy zaadoptowac uzywana gruche stosowana wczesniej do dokonywania wlewow doodbytniczych to taka gruche czyscimy/gotujemy zdecydowanie solidniej, przez co ona sama nie stanie sie zrodlem zapackania matrycy.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    No i ten pędzelek przeszkadza w lewatywie
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów