Pokaż wyniki od 121 do 130 z 134

Wątek: Zdjęcia z lustrzanki nierówne zdjęciom z kompaktu?

Widok wątkowy

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Widzą różnicę i doceniają zdjęcia przeze mnie wykonane, ale jak mówię wybierz kilka/kilkanaście to ci je przygotuję do wywołania (zwykle chcą wszystkie jak leci) to patrzą na mnie jakbym się lenił.
    Skad ja to znam... Po kazdej imprezie ze znajomymi, gdzie trzaskam fotki, jest dokladnie to samo. I jeszcze zdziwko czemu tych fotek w pelnej rozdzialce nie wrzucam, tylko tak, zeby w przegladarce bez pomniejszania chodzilo.

A tak do ogolnej mysli kompakt vs. lustro: jesli chce sie miec pewnosc przewagi lustrzanki nad kompaktem, to trzeba to lustro wziac tam, gdzie kompakt nie ma szans:
    - focenie sportu (opoznienie migawki, szybkosc AF, zdjecia seryjne),
    - kiepskie swiatlo (ISO, AF),
    - ultra-szeroki kat,
    - zdjecia z mala GO (nie liczac kompaktow ultrazoomow na koncu ogniskowych).

Jak ktos po prostu bierze lustrzanke i idzie focic tym drzewko w parku popoludniu na tej samej ogniskowej (po przeliczeniu) co w kompakcie, to sila rzeczy rewolucji nie uswiadczy.
    Ostatnio edytowane przez tormentor ; 18-05-2009 o 15:14
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Uprawnienia umieszczania postów