Pokaż wyniki od 1 do 10 z 134

Wątek: Zdjęcia z lustrzanki nierówne zdjęciom z kompaktu?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

1) Wlaczony AI Focus wiec czasem nieprzewidywalne efekty dzialania AF

5) Robione na automatycznym balansie bieli a nie jak na 5a na ustawieniu "slonecznym"

Co do mydla to wydaje sie ze takowe jest a dodatkowo wystepuje delikatny BF potegujacy to zjawisko.

Co do kaszki itp to proponuje zrobic wydruk nawet z ISO800 w formacie 20x30cm albo i wiekszym i zobaczyc czy rzeczywiscie jest kaszka widoczna z kilkunastu cm. Prawda jest taka ze duzo osob szuka problemow nie tam gdzie trzeba
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Dla mnie nie ma dyskusji, polecam najpierw zanim zaczniesz serwować nowości wyzszości kompaktów nad lustrzankami, opanować podstawową obróbkę zdjecia, nie mówiąc już o poprawnym jego pstryknięciu.

Pierwsza fotka - oryginał.

Druga, 30 sekund mojej obróbki.

1.
    2.

zwracam uwagę że obróbka jest z jpg a nie z RAWa.

Takie "workflowy" są zaimplementowane w kompaktach (mniej więcej). No i w nowym Olympusie z funkcjami "kreatywnymi" (sic!).
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co jest nie tak w Naszym pięknym kraju, że wszyscy muszą się dowartościowywać w taki niewyszukany sposób? Żenada...
    Jestem wręcz przekonany, że identyczne pytanie zadane np. na Dpreview forums spotkałoby się z zupełnie innym stylem odpowiedzi. Polskie piekiełko...
    EOSy

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartosz Zobacz posta
    Co jest nie tak w Naszym pięknym kraju, że wszyscy muszą się dowartościowywać w taki niewyszukany sposób? Żenada...
    Jestem wręcz przekonany, że identyczne pytanie zadane np. na Dpreview forums spotkałoby się z zupełnie innym stylem odpowiedzi. Polskie piekiełko...
    Masz coś konkretnego do powiedzenia czy chcesz leczyć nasze narodowe kompleksy ? Forum fotograficzne nie jest od tego. Zajrzyj na nacjonalista.pl, na pewno spotkasz się ze zrozumieniem
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Gdzieś czytałem: to CZŁOWIEK a nie APARAT robi zdjęcie...
    Nie wiem - pasuje tutaj?
    A tak z innej beczki: skoro deklarujesz że masz mocne doświadczenia w fotografi analogowej to powiedz ILE zdjęć z 450 obejrzałeś na odbitce?
    Jak chcesz coś porównywać - to porównuj p o r ó w n y w a l n e .
    Podobnie jak zdjęcia z aparatów serii G uznawanej za semi-profi - do (przepraszam użytowników!) bynajmniej nie lokującego się w tej samej klasie - 450D z kitem.
    Przy czym od razu dodam: oglądałem sporo znakomitych zdjęć właśnie z takiego zestawu ale czyż ktoś nie napisał: to człowiek a nie aparat... :-)
    Ogólnie: dziwne wynurzenia.
    Twierdzisz że wiesz swoje to po co piszesz? Chcesz żeby cię za to pochwalić że wybierasz kompakta? NIKONA?! uffff... :-):-):-)

Uprawnienia umieszczania postów