Mialem nie byc zlosliwy... No ale trudno, skoro tak sie bezceremonialnie madrujesz to ja tez sie troche pomadruje. ;-)
No wiec gratuluje umiejetnosci podrozy w czasie! W 30 sekund, jak napisales, przeniosles sie w czasie o jakies 6 a moze nawet 12 godzin. :-)
No bo co tez zrobiles? Foto numer 2 ktore przedstawia budynki oswietlone swiatlem zachodzacego slonca (szklana elewacja jednego z nich "plonie" od slonca, jest godzina 20:13) przeniosles w czasie na godzine mniej wiecej 14:00 a jakby sie uprzec to jest to swit, to znaczy na tym foto slonce akurat wstaje na zachodzie (swieci z lewej strony ujecie)... :-| Suuuuper!
Wiesz, tak mozna sie bawic, w kreatywna fotografie artystyczna (nie mam nic przeciwko) i opierniczac innych (tu bym byl ostrozniejszy w ferowaniu wyrokow), ze foto bylo niedoswietlone. Moze bylo ale nie o 2EV i glownym problemem tego ujecia jest duza rozpietosc tonalna a nie blad "operatora" lustra. :-)
Ludzie, skad w was tyle zadecia, wyluzujcie i troche mniej fanatyzmu! Za pare lat w obudowie 450d bedziemy mieli pelna klatke i bebechy 5d i bedziecie sie dziwic, jak mogliscie fotografowac takim "badziewiem" jakie mieliscie do dyspozycji w 2009 roku ;-)
Ale o czym ty piszesz? :-) Bo mam wrazenie ze o czyms zupelnie innym niz ja... Wiec powtorze 12 raz, chce miec z lustra takiego jpg-a jak mam z idiotenkamery a nie kalibrowac monitor, kupowac kolorymetry i inne cuda zeby widziec zachowana chwile w takich barwach w jakich ona byla w rzeczywistosci :-) Czyli, idac tropem Twojego rozumowania, do ogladania foto numer 5 potrzeba kalibracji monitora bo jest z lustra a 5a juz takiej kalibracji nie wymaga bo jest z iditenkamery? O to Ci chodzilo? :-)
A to co ty akurat napisales to moze swiadczyc ze pan w foto labie podciagnal kolory tak zeby bylo wedlug niego ok (w spsob w jaki troyan "podciagnal" moje foto numer 2). :-)
Pozdrawiam i troche wiecej dystansu i usmiechu zycze!I moze troche mniej politykow ogladajcie w polskich mediach... ;-)