Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Szybkosc AF w Canon 40D

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    IMHO z szumami jest trochę lepiej jest w 40D ale żeby to była przepaść to nie powiem..
    Arturs ubiegł mnie Rzeczywiście kolosalnej różnicy nie ma , aczkolwiek szumy są trochę mniejsze. Duża za to różnica w działaniu AF

Domyślnie

Arturs czy mógłbyś sprawdzić czy przy identycznym ISO - 350D i 40D ustawiają takie same parametry ekspozycji. Chodzi mi o nadczułość 1/3 EV matryc 350D, 20D i 30D.Jeżeli parametry ekspozycji będą różniły się o tę 1/3EV to obie puszki szumią tak samo, czyli OK. Poza tym oczywiście w 40D wszystko jest lepsze.

Coś już napisał Awatar karczmarz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzypol Zobacz posta
    Arturs ubiegł mnie Rzeczywiście kolosalnej różnicy nie ma , aczkolwiek szumy są trochę mniejsze. Duża za to różnica w działaniu AF

wydaje mi się, że szumy do 800 ISO są istotnie mniejsze niż w 350d. AF w stosunku do 350d to odczuwalna zmiana. jak dla mnie to milowy krok. próbowałem wczoraj 40d z 70-200/2.8 i 24-105/4.0-5.6 IS w warunkach teatralnych. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania AF jak i jego szybkości.

pozdrawiam
    jarek

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    Arturs czy mógłbyś sprawdzić czy przy identycznym ISO - 350D i 40D ustawiają takie same parametry ekspozycji. Chodzi mi o nadczułość 1/3 EV matryc 350D, 20D i 30D.Jeżeli parametry ekspozycji będą różniły się o tę 1/3EV to obie puszki szumią tak samo, czyli OK. Poza tym oczywiście w 40D wszystko jest lepsze.
    Mógłbym, ale sprawdzając czy ustawią takie same parametry to w zasadzie sprawdzę czy jest tak samo skalibrowany światłomierz

Cytat Zamieszczone przez karczmarz Zobacz posta
    wydaje mi się, że szumy do 800 ISO są istotnie mniejsze niż w 350d. AF w stosunku do 350d to odczuwalna zmiana. jak dla mnie to milowy krok. próbowałem wczoraj 40d z 70-200/2.8 i 24-105/4.0-5.6 IS w warunkach teatralnych. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania AF jak i jego szybkości.
    Ja dzisiaj robiłem wieczorem na koncercie na WOŚP - AF działa super - w porównaniu do 350D to przepaść
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelloon Zobacz posta
    wlasnie!
    A ostro myslalem o nabyciu tego body. Uzywam obecnie starego 1D. AF piekielnie szybki tylko mala matryca. Mialem 20D i z AF bylem nawet zadowolony, tyle sie pisze ze ten w 40D zostal ulepszony a tutaj takie wyniki.
    ja używała 20D i 40D równocześnie i kurde chyba powinienem takie testy czytać i zacząć coś z tym robić, bo 40D jest znaczenie lepsze niż 20D. jak to w ogóle możliwe że tak jest...
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przesiadłem się na 40D z 300D i jestem bardzo zadowolony. AF jest taki, jakiego można sobie życzyć we współczesnej puszce za 4 kzł. Matryca również nie budzi moich najmniejszych zastrzeżeń, choć wiadomo, 1DMkIII ma lepszą ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Mimo że lubiłem swoją 350tkę za Chiny Ludowe bym do niej nie wrócił poz mianie na 40-tke. AF jest wyraźnie lepszy. Szkoda jedynie iż nie podnieśli czułości układu na tyle aby AF działał prawidłowo z tandemem szkło 5.6+kenko .
    A wygoda używania nieporównywalna.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uzależniony

Domyślnie

wcześniej miałem 30d i teraz w 40d czuję zdecydowaną rużnice w AF na korzyść 40d

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam..
    Parę z wczoraj z nowego nabytku czyli 70-200 f4 IS

Jeszcze parę wrzucę po battlu z WOŚP bo jeszcze parę fajnych mam..
    Szkiełko zacne ale trzeba je wyczuć..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów