Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Szybkosc AF w Canon 40D

Mieszany widok

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    IMHO z szumami jest trochę lepiej jest w 40D ale żeby to była przepaść to nie powiem..
    Arturs ubiegł mnie Rzeczywiście kolosalnej różnicy nie ma , aczkolwiek szumy są trochę mniejsze. Duża za to różnica w działaniu AF

Coś już napisał Awatar karczmarz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzypol Zobacz posta
    Arturs ubiegł mnie Rzeczywiście kolosalnej różnicy nie ma , aczkolwiek szumy są trochę mniejsze. Duża za to różnica w działaniu AF

wydaje mi się, że szumy do 800 ISO są istotnie mniejsze niż w 350d. AF w stosunku do 350d to odczuwalna zmiana. jak dla mnie to milowy krok. próbowałem wczoraj 40d z 70-200/2.8 i 24-105/4.0-5.6 IS w warunkach teatralnych. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania AF jak i jego szybkości.

pozdrawiam
    jarek

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    Arturs czy mógłbyś sprawdzić czy przy identycznym ISO - 350D i 40D ustawiają takie same parametry ekspozycji. Chodzi mi o nadczułość 1/3 EV matryc 350D, 20D i 30D.Jeżeli parametry ekspozycji będą różniły się o tę 1/3EV to obie puszki szumią tak samo, czyli OK. Poza tym oczywiście w 40D wszystko jest lepsze.
    Mógłbym, ale sprawdzając czy ustawią takie same parametry to w zasadzie sprawdzę czy jest tak samo skalibrowany światłomierz

Cytat Zamieszczone przez karczmarz Zobacz posta
    wydaje mi się, że szumy do 800 ISO są istotnie mniejsze niż w 350d. AF w stosunku do 350d to odczuwalna zmiana. jak dla mnie to milowy krok. próbowałem wczoraj 40d z 70-200/2.8 i 24-105/4.0-5.6 IS w warunkach teatralnych. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania AF jak i jego szybkości.
    Ja dzisiaj robiłem wieczorem na koncercie na WOŚP - AF działa super - w porównaniu do 350D to przepaść
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów