Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Szybkosc AF w Canon 40D

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie Szybkosc AF w Canon 40D

Ostatnio trafiłem na ponizsza strone i mam mieszane uczucia co do polepszonego AF w Canon 40D. Tylko 58% trafionych fotek z najszybszym szkłem jakim jest 300/2.8 L
    http://www.prophotohome.com/forum/pr...#content_start

Uzależniony

Domyślnie

To straszne. I co tu poczuc?

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

wlasnie!
    A ostro myslalem o nabyciu tego body. Uzywam obecnie starego 1D. AF piekielnie szybki tylko mala matryca. Mialem 20D i z AF bylem nawet zadowolony, tyle sie pisze ze ten w 40D zostal ulepszony a tutaj takie wyniki.
    i to z jasnym szklem, przy ładnej pogodzie i przeciez ten facet na pewno nie rozwijał demonicznych predkosci jak np w sportach motorowych

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

No ale spójrz na to że 40d wypadła lepiej niż 1D II/III ;-)
    Tu chodzi o specyfikę testu - można stwierdzić ze są tu specyficzne warunki np. Centralny punkt trafia na mało kontrastową powierzchnię (biel koszulki) i lipa - AF się pomylił.
    Inaczej sie sprawa może mieć w "normalnych" warunkach - AF wspomagany szarymi komórkami użytkownika , inny kąt, kontrast itp

Wypadł ok - nie można liczyć przecież ze stwierdzenie "ulepszono AF ..." będzie równoznaczne "AF trafia bezbłędnie w każdych warunkach - rewolucja technologiczna!!" - 40 by szła jak woda . Przynajmniej takie jest moje zdanie
    Ostatnio edytowane przez Peie ; 11-01-2008 o 21:47

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Nie wypadła! Pomyliłem sie. 58% nietrafionych (out of focus) a w Marku 40% nietrafionych. To chyba niezbyt dobrze....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W serii xxD, to Canon będzie poprawiać AF metodą małych kroczków. W ten sposób każda nowa puszka ma "nowy, lepszy AF" czyli nadal kiepski. Ale marketing jest zadowolony i klienci też się nabierają (wśród nich i ja). Dziadostwo i tyle.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Ja też nie doczytałem - zasugerowałem się twoim postem..
    I tak nie jest tak źle ; ) mogę zacytować znów większość poprzedniego swojego postu. W końcu za coś sie płaci X razy więcej za jedynkę. Af poprawiony ale niema co wymagać ze będzie lepszy od wyższego segmentu rynku (jotes25 okrutna prawda)
    Trzeba wypróbować w praktyce i tyle. Testy testami - a fotki swoją drogą.
    Mało wprawne oko i ręka,a będzie 99 % nietrafionych

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

af jest na prawde super w tej puszcze. nie wiem w czym problem. przedewszystkim wylapuje ostrosc nawet w kiepskich warunkach. jest szybki i dokladny. nawet na krancowych punktach. testy testami, ale liczy sie uzytkowanie w rzeczywistosci.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    (....) Ale marketing jest zadowolony i klienci też się nabierają (wśród nich i ja). Dziadostwo i tyle.
    Ja bym jednak najpierw poczytał opinie użytkowników tego sprzętu zanim bym wydał tak krańcową opinię.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

jestem zadowolony - bardzo zadowolony :-D
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów