a czy ktos ma doswiadczenie z filtrem hoya r72?
w sieci sa piekne zdjecia infrared
a ja sie mecze z ustawieniami
a czy ktos ma doswiadczenie z filtrem hoya r72?
w sieci sa piekne zdjecia infrared
a ja sie mecze z ustawieniami
mozna. pierscien do mocowania Cokina ma standardowy gwint obiektywu, i jesli polar ma zewnetrzny gwint (a nie wszystkie polary maja), to spokojnie mozna wkrecic pierscien w filtr.Zamieszczone przez sergi
uzywam tak polara Hoyi (fioletowa seria, z dosc gruba oprawka) i uchwytu Cokina P. do okolo 24mm winietuje, ale potem jest OK. a nawet ten najtanszy polar Hoyi jest lepszej jakosci niz Cokina...
mam jeszcze jedno pytanko...
Mozecie rzucić okiem na link poniżej i powiedzieć mi czy to jest rzeczywiście Hoya S-HMC? Na pudełku nigdzie nie ma tego oznaczenia, a na filtrze jest tylko SUPER CIR-PL.
Czy tak wygląda opakowanie filtra polaryzacyjnego Hoya S-HMC???
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...513774068&rd=1
z góry dziekuje.
Ostatnio edytowane przez sergi ; 10-05-2005 o 14:15
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
Na pewno nie jest to HMC bo takowy mialem (i sprzedalem) - opakowanie bylo zupelnie inne i pomaranczowe. Informacja o 7 powlokach oraz napis Super Quality wyraznie wskazuje ze powinna to byc wlasnie SHMC.
to ja moze dorzuce sie z zapytaniem o Heliopan'a. Zamierzam nabyc droga kupna polara na 67mm i znalazlem cos takowego:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60995812
Komentarze o producencie widzialem raczej pozytywne i brakuje mi tylko ewentualnego potwierdzenia, ze to dobry wybor.
Pozdr.
Szymon
wiesz... nazwa jak najbardziej znana... ale BMW i Mercedes tez niby legendarne... a byly roczniki, ze rdza je skubala, silniki sie sypaly... ;-) poza tym model modelowi nie zawsze rowny![]()
Szymon, nic tylko brac. Sam bralem rozne rzeczy od fika i nie bylo problemow.Zamieszczone przez pumex1
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000