Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 87

Wątek: Czy używacie filtrów?

pawell
    Guest

Domyślnie

a czy ktos ma doswiadczenie z filtrem hoya r72?
    w sieci sa piekne zdjecia infrared
    a ja sie mecze z ustawieniami

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi
    zastanawiam sie czy istnieje możliwość używać jednocześnie zwykłego polara oraz np szarej połówki w systemie Cokin? Nie mam nic z Cokin'a i nie wiem jak te mocowania wyglądają.
    dzieki za info
    mozna. pierscien do mocowania Cokina ma standardowy gwint obiektywu, i jesli polar ma zewnetrzny gwint (a nie wszystkie polary maja), to spokojnie mozna wkrecic pierscien w filtr.

uzywam tak polara Hoyi (fioletowa seria, z dosc gruba oprawka) i uchwytu Cokina P. do okolo 24mm winietuje, ale potem jest OK. a nawet ten najtanszy polar Hoyi jest lepszej jakosci niz Cokina...
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

mam jeszcze jedno pytanko...
    Mozecie rzucić okiem na link poniżej i powiedzieć mi czy to jest rzeczywiście Hoya S-HMC? Na pudełku nigdzie nie ma tego oznaczenia, a na filtrze jest tylko SUPER CIR-PL.

Czy tak wygląda opakowanie filtra polaryzacyjnego Hoya S-HMC???

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...513774068&rd=1

z góry dziekuje.
    Ostatnio edytowane przez sergi ; 10-05-2005 o 14:15
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na pewno nie jest to HMC bo takowy mialem (i sprzedalem) - opakowanie bylo zupelnie inne i pomaranczowe. Informacja o 7 powlokach oraz napis Super Quality wyraznie wskazuje ze powinna to byc wlasnie SHMC.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi
    Czy tak wygląda opakowanie filtra polaryzacyjnego Hoya S-HMC???
    S-HMC to tzw. "czarna" seria Hoyi, i pudelko wyglada jak najbardziej zgodne z tym co daje Hoya.

zobacz odbicia swiatla w filtrze. jesli sa zabarwione zoltawo, to to jest S-HMC.
    www albo tez flickr

pumex1
    Guest

Domyślnie

to ja moze dorzuce sie z zapytaniem o Heliopan'a. Zamierzam nabyc droga kupna polara na 67mm i znalazlem cos takowego:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60995812
    Komentarze o producencie widzialem raczej pozytywne i brakuje mi tylko ewentualnego potwierdzenia, ze to dobry wybor.
    Pozdr.
    Szymon

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pumex1
    to ja moze dorzuce sie z zapytaniem o Heliopan'a. (...) i brakuje mi tylko ewentualnego potwierdzenia, ze to dobry wybor.
    ze co, ze Heliopana nie znasz? toz to jest legendarna teutonska precyzja wykonania, albo inaczej mowiac: magiczna germanska "Qualität". bez dwoch zdan brac :-)
    www albo tez flickr

pumex1
    Guest

Domyślnie

wiesz... nazwa jak najbardziej znana... ale BMW i Mercedes tez niby legendarne... a byly roczniki, ze rdza je skubala, silniki sie sypaly... ;-) poza tym model modelowi nie zawsze rowny

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pumex1
    to ja moze dorzuce sie z zapytaniem o Heliopan'a. Zamierzam nabyc droga kupna polara na 67mm i znalazlem cos takowego:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60995812
    Komentarze o producencie widzialem raczej pozytywne i brakuje mi tylko ewentualnego potwierdzenia, ze to dobry wybor.
    Pozdr.
    Szymon
    Szymon, nic tylko brac. Sam bralem rozne rzeczy od fika i nie bylo problemow.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Szymon, nic tylko brac. Sam bralem rozne rzeczy od fika i nie bylo problemow.
    a tez Ci zalatwial przesylke dlugo i namietnie?

bo w moim przypadku byl pierwszym sprzedajacym, ktory zblizyl sie do negatywa za obsuwe... slowo daje, nikt inny tak dlugo tego nie zalatwia
    www albo tez flickr

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów