Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Polityka CANONa

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Reklamuje się to czego nie można sprzedać albo chce się sprzedać więcej. Jeśli sprzedaje się coś świetnie to znaczy że reklama niepotrzebna więc szkoda na nią kasy.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Akustyk. Parę dni temu lecąc do Holandii konkretnie do Amsterdamu przy lądowaniu zobaczyłem wieeeeeeelką reklamę nikona.
    na Schiphol, przy wyjezdzie w kierunku amsterdamu. dalej stoi, taka po byku.

ale wyciaganie z tego wnikoskow na temat reklamy Canona, to juz dosc... odwazny krok...

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Jakoś Canon mało się reklamuje.. To fakt, ale czy to komuś przeszkadza??.. Mi się wydaje, że jednak nie musi się Canon reklamować aż tak przedewszystkim w Polsce tak jak i nie robi tego BMW np ...
    w Polsce Canon sie malo reklamuje. ale tutaj nie odbiega od innych producentow, jesli chodzi o sprzet amatorski (czytaj: wydmuszkowe xxxD i powershoty).

co do rynku polskiego... dobre pytanie czemu tak jest. badz co badz jest 40-milionowy narod, ktory moze ekonomicznie nie stoi najwyzej, ale sumaryczna sile nabywcza ma calkiem spora. chyba specyfika polskiego przedstawicielstwa
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Już raz pisałem na CB - znam była dyrektorkę finansową Canon Polska. Sfera foto to margines ich działalności - do niedawna liczyły się w tym marginesie jedynie zyski ze sprzedaży sieciowych - MM, Saturn, Makro, etc.
    Osobę zajmującą się foto w CP zorganizowano niemalże z łapanki firmowej.
    Dla CP najważniejsza jest sprzedaż innego asortymentu niż foto - drukarek, xero, skanerów, itd.
    Polska jest za małym rynkiem w sferze foto dla Canona.
    Nie wiem czy aktualnie zmieniło się coś na plus.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Przecież Canon się reklamował - była taka reklama ze spadochroniarzami bez spadochronów - "EOS 400D już jest" czy coś takiego.. (btw. jak ktoś wie o co chodziło w reklamie to niech napisze). Canon ma rynek foto w Polsce w nocie - to mały procent w porównaniu np. z drukarkami czy kserokopiarkami..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

poki co jedyna dzialalnoscia reklamowa oprocz w.w. reklamy 400d sa malutkie reklamy niektorych malpek & wszechobecne zwlaszcza w pismach meskich, gadzeciarskich, kilku drozszych kobiecych reklama 1 lub 2 stronicowa z 400d z serii "witaj na placu zabaw" - nic wiecej sie nie dzieje
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Polski rynek jest ukierunkowany na tanie aparaty. Jeśli nawet jest to lustrzanka to przeciętny kowalski kupuje do niej jeden max. dwa obiektywy. I jest to na ogół lustrzanka z najnizszego przedziały cenowego. Dlatego klientów, którzy "dadzą zarobić" firmie na obiektywach jest stosunkowo mało. Byc może Canon doszedł do wniosku, że póki u nas rynek będzie kształtowała cena nie warto zbyt dużo inwestować w reklamę. Myślę że z czasem się to zmieni.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów