Z tym "nie potrzebuje" to właśnie nie bardzo jest tak... chciałam do 300, a do L-ki skłaniają mnie wszystkie zachwyty jakie o niej czytałam przy prawie absolutnym braku negatywów...
Z tym "nie potrzebuje" to właśnie nie bardzo jest tak... chciałam do 300, a do L-ki skłaniają mnie wszystkie zachwyty jakie o niej czytałam przy prawie absolutnym braku negatywów...
Czyli jednak 70-300? Czy masz w zanadrzu jeszcze innego faworyta w tym zakresie ogniskowych z półki do 4 tys?:wink:
Do 4 tys. to cała masa doskonałych obiektywów jest: 70-200/4 IS, Sigma 100-300/4 czy nawet 100-400 L IS. Zależy co kto potrzebuje...
Ja wybrałem... 300/4 L IS, bo wiedziałem, że poniżej tej ogniskowej i tak nie będę używać.
Dla mnie dolne minimum to 70, szkła 2,8 nie chciałam ze względu na wagę, dużo się przemieszczam z aparatem i nie jest to bez naczenia, do tego małe i lekkie body 400D... Zastanawiam się jeszcze nad tą L-ką IS...
Mirhon, czy możesz mi podesłać jakieś sample z L-ki, surowe? Amoże masz gdzieś zachowane te z testów obu szkieł?
IS by się przydał, robię zdjęcia przy różnym świetle??:
Wszystko masz tutaj:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=8399
niestety sampli już nie mam, a te linki do sampli to już raczej dawno nie aktualne...
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex