Pewnie powiecie ze jestem niezdecydowany i ze nie wiem czego sam chce ale po prostu nie znam sie na aparatach i wczoraj koledze z dawnych lat powiedziałem o moim potencjalnym zakupie, bo wiedziałem że on w tym "siedzi" ok. 5 lat i zdecydowanie polecił mi fuji s9600.patrzyłem także na forach przeglądałem różne artykuły (miałem okazje bo nocowałem u kumpli więc prawie cala noc :P ) i niemal w każdym porównaniu wygrywał s9600 mimo braku stabilizacji, dźwięku stereo i innych dziwnych rzeczy.. i takie pytanie co byście wybrali no moim miejscu? powtórzę że jest to mój pierwszy aparat, chcę się nauczy fotografowac nie tylko w programach tematycznych ale także stworzyc coś sam, na manualu. Nie mam jakiejś określonej tematyki gdyż dopiero zaczynam i to będzie rozpoznanie więc potrzebuję aparatu raczej uniwersalnego a różnica cen nie gra roli bo jest nieduża a ja i tak kupuję na raty. Ponadto postanawiam że to mój ostatni post na ten temat więc z góry wszystkim dziękuje i z dołu też :P za wcześniejsze odpowiedzi
i pozdrawiam
![]()