To jeszcze ja wrzucę parę groszy.
Mój zestaw to głowica YH 420, nogi YH324. Na wstępie powiem, że 300 zł za taki zestaw to jak za darmo. Statyw to ciężkie bydle, którego wiatr nie ruszy.
Jeżeli chodzi o zakończenie nóg (kolce czy jak to się zwie) wykonanie MEGA tandetnie, strasznie mnie to ukuło w oczy, w porównaniu do przyzwoitej reszty.

Kolejna sprawa, to podziałka ? nie rozumiem tego kompletnie...przy tym co fotografuję podziałka jest dla mnie bardzo ważna, a tutaj ?? nadrukowali kropki...bez żadnego odnośnika na nieruchomych częściach, muszę sobie naklejać własne odnośniki.

Do tego jedna podziałka się rusza (na zdjęciu zaznaczona numerem 2). Jak widać na zdjęciu guma z uchwytu (1) się zsuwa, nie za ciekawa opcja jak nam ziębną dłonie :/ bo tak jak ktoś już wcześniej wspomniał, żeby zafiksować głowicę na amen, trzeba użyć dużo siły,żeby mieć pewność do stabilności.

Mam jeszcze pytanie do użytkowników, do czego służy nakrętka, na poniższym zdjęciu ??

Na podsumowanie napiszę tylko, że najlepszym rozwiązaniem jest kupić porządną głowicę dobrej firmy, a nogi zostawić.