Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 104

Wątek: Statyw Goldphoto

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

TRUNKS - a Twoja wypowiedź ma jakiś związek z tematem czy tylko pochwalić się sprzętem ze stopki chciałeś?

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Frotka carbon i gitzo to nie ta strefa cenowa co sprzęt w wątku... Jak ktoś kase ma to proszę bardzo... Widać chęć pokazania się bierze górę

Odnośnie wątku mam rzeczony statyw 324C a głowice 488RC2 Frotki. Sprawuje się to bardzo fajnie. szczególnie głowica jest pierwsza klasa, a nogi w zupełności wystarczają... Potrzebowałem wysokiego statywu a za tą cene innego za bardzo nie ma... Polecam i nogi Golda i głowice Frotki
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

TRUNKS
    Guest

Red face A jak

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    TRUNKS - a Twoja wypowiedź ma jakiś związek z tematem czy tylko pochwalić się sprzętem ze stopki chciałeś?
    jasne ze pochwalic :-P przeciez jest nie na temat PoZ

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    Kupiłem statyw Goldphoto YH324 (nogi) z głowicą 3D Goldphoto YH410 i chciałem podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami i refleksjami na jego temat.
    [ciach]
    cokolwiek...piszcie

Pozdrawiam
    Czy prostokatna plytka w glowicach Goldphoto jest tej samej wielkosci i ksztaltu co w Manfrotto? Mozna manfrotto zatrzaskiwac na Gold?

...minelo 2342345 chwil i znalazlem ten informacje:
    Głowica 3D YH410 wyposażona w płytkę prostokątnąYH550 (pasuje do niej również płytka Manfrotto 020PL)
    Ostatnio edytowane przez mrek ; 23-01-2008 o 18:23
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    Kupiłem statyw Goldphoto YH324 (nogi) z głowicą 3D Goldphoto YH410 i chciałem podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami i refleksjami na jego temat.
    Czy ktoś próbował w tym statywie zamieniać kolce na inne. Na przykład, na Manfrotto?
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Kolce w GP są wciskane do rurek. Jeśli zaciski kolców z MF mają średnicę większą niż 20 mm a po zaciśnięciu mniejszą to spokojnie można je założyć
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek Zobacz posta
    Czy ktoś próbował w tym statywie zamieniać kolce na inne. Na przykład, na Manfrotto?
    a można tak?

ja swoje 'grzybki' gumowe niedawno wykręciłem z kolców (jeden sam się wykręcił, dwóm pozostałym trzeba było lekko pomóc), nakręciłem nakrętki M8 z podkładkami i wkręciłem spowrotem grzybki kontrując je na chama tymi nakrętkami. fakt, prowizorka :wink:
    ale w końcu grzybki są mocno odkręcone (kryją kolce), są na równej wysokości i nie ruszają się.

ale gdyby sie dało z chęcią wymieniłbym te grzybki na jakieś inne lepsze bardziej gumowe
    pozdro.,
    m.
    &#169; mxw | mm | deviant | portrety | fotoloader

Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    a można tak?
    ja swoje 'grzybki' gumowe niedawno wykręciłem z kolców
    Mnie się w dwóch statywach nie udało wykręcić po jednym grzybku. Stawia taki opór, że cały plastik kręci się w nodze. Ja nie narzekam bo za tę cenę to nie wypada. Pomyślałem, że może kolce Manfrotto będą tu pasować.
    (jeden sam się wykręcił, dwóm pozostałym trzeba było lekko pomóc), nakręciłem nakrętki M8 z podkładkami i wkręciłem spowrotem grzybki kontrując je na chama tymi nakrętkami. fakt, prowizorka :wink:
    ale w końcu grzybki są mocno odkręcone (kryją kolce), są na równej wysokości i nie ruszają się.
    ale gdyby sie dało z chęcią wymieniłbym te grzybki na jakieś inne lepsze bardziej gumowe
    No właśnie! Kto pierwszy kupi kolce MF? (-:
    Albo lepiej: kto kupi sobie kolce MF, a mnie odsprzeda to czym kończy się standardowo noga statywu MF???
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mnie się w dwóch statywach nie udało wykręcić po jednym grzybku. Stawia taki opór, że cały plastik kręci się w nodze.
    spokojnie, u mnie jeden sam się odkręcił, ale pozostałym trzeba było pomóc pilniczkiem 'poprawiając' gwint nieudolnie zaklepany przez chińczyka. :wink:

spróbuję podesłać foto wieczorem...

No właśnie! Kto pierwszy kupi kolce MF? (-:
    Albo lepiej: kto kupi sobie kolce MF, a mnie odsprzeda to czym kończy się standardowo noga statywu MF???
    najpierw trzebaby zobaczyć czy np. w castoramie czegoś nie da się dopasować

no ale oczywiście nóżki frotki byłyby najlepsze, nawet standardowa frotka tego nie ma:

ale i te by pewnie wystarczyły:
    albo takie:
    z tego, co widać, są dostępne w średnicach montażowych 20 mm (do 055) oraz 19mm i 16mm (do 190). tylko czy ten plastik/guma jest o tyle lepsza, że warto się w to bawić? bo kształt jest identyko.

no dobra, generalnie tośmy sobie pogadali - bo nie po to kupowałem tańszy GP za niecałe 200,- pln żeby teraz wydawać ~100-300 na nóżki MF
    pozdro.,
    m.
    &#169; mxw | mm | deviant | portrety | fotoloader

Miasto
    Miasto

Domyślnie

spokojnie, u mnie jeden sam się odkręcił, ale pozostałym trzeba było pomóc pilniczkiem 'poprawiając' gwint nieudolnie zaklepany przez chińczyka. :wink:
    [ciach]
    no dobra, generalnie tośmy sobie pogadali - bo nie po to kupowałem tańszy GP za niecałe 200,- pln żeby teraz wydawać ~100-300 na nóżki MF
    Masz racje. Tez dlatego wybralem GP ale max. 100 zl na kolce jeszcze jestem w stanie zainwestowac w niego. Moj sprzet ciezki i mam obawy jak sie bedzie trzymac pod obciazeniem taka dluga szpilka (bo jest strasznie dluga).
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów