Pokaż wyniki od 1 do 10 z 104

Wątek: Statyw Goldphoto

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    spokojnie, u mnie jeden sam się odkręcił, ale pozostałym trzeba było pomóc pilniczkiem 'poprawiając' gwint nieudolnie zaklepany przez chińczyka. :wink:
    [ciach]
    no dobra, generalnie tośmy sobie pogadali - bo nie po to kupowałem tańszy GP za niecałe 200,- pln żeby teraz wydawać ~100-300 na nóżki MF
    Masz racje. Tez dlatego wybralem GP ale max. 100 zl na kolce jeszcze jestem w stanie zainwestowac w niego. Moj sprzet ciezki i mam obawy jak sie bedzie trzymac pod obciazeniem taka dluga szpilka (bo jest strasznie dluga).
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek Zobacz posta
    Masz racje. Tez dlatego wybralem GP ale max. 100 zl na kolce jeszcze jestem w stanie zainwestowac w niego. Moj sprzet ciezki i mam obawy jak sie bedzie trzymac pod obciazeniem taka dluga szpilka (bo jest strasznie dluga).
    eee, o szpilkę bym się nie obawiał, w końcu to jest niezła śruba (M8.) 8)

a tu fotki mojej przeróbki kolców:

potrzebne narzędzia: mały ostry pilniczek, trzy nakrętki M8 z podkładkami, klucz płaski 13mm:

najpierw dokręcamy grzybek i pilniczkiem poprawiamy gwint nieco uszkodzony przy czubku przez chińczyka, żeby grzybek nie dał się odkręcić:

odkręcamy grzybek i wkręcamy nakrętkę z podkładką:

po nakręceniu spowrotem grzybka kontrujemy go na fest nakrętką w odpowiedniej pozycji i zrobione:

wreszcie mam grzybki nieruchome i dobrze kryjące kolce:

a tu fotki zacisku płytki w głowicy manfrotto - solti, może ci to coś pomoże, bo tu jest naprawdę wszystko super spasowane i nie ma miejsca na żaden luz:

pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wczoraj przeprowadziłem pierwsze testy w terenie. Fakt, że nie było dużego wiatru, ale statyw sprawdził się bez zastrzeżeń. Za wcześnie, żeby go zbyt mocno chwalić, ale póki co jestem zadowolony. Mimo początkowych bojów z głowicą W porównaniu z poprzednim statywem to niebo - a ziemia
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Wczoraj przeprowadziłem pierwsze testy w terenie. [ciach]
    Moja praca z tym statywem skończyła się pięknym wylądowaniem sprzętu na asfalcie. Złożyła się jedna z nóg. Aparat o dziwo działa, obiektyw już nie.

Stwierdziłem, ze niektóre szpilki zatrzasków są za krótkie. Szpilka wkręca się w nakrętkę teflonową za płytko, więc nie dociera do teflonu (zdjęcie). Radzę wszystkim użytkownikom zabezpieczyć nakrętki specjalnym środkiem do klejenia gwintów lub w ostateczności jakimś lakierem (do paznokci na przykład).

Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Wie ktoś z panów gdzie można dostać same "nóżki" do statywu. Chodzi mi o te wkładki plastikowo stalowe nagwintowane. niestety mi jedna gdzieś zginęła:/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Slaskie-Rybnik

Domyślnie

biedny nozka mu zginela
    trzeba bylo w domu siedziec a nie po nocach sie szlajac w trwasku

Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Wie ktoś z panów gdzie można dostać same "nóżki" do statywu. Chodzi mi o te wkładki plastikowo stalowe nagwintowane. niestety mi jedna gdzieś zginęła:/
    Daj znac na forum jak znajdziesz. Oryginalnych pewnie nigdzie nie ma, ale ciekawy jestem czy kolce Manfrotto pasuja. Oczywiscie napisz, ktory statyw masz. Nie wiem czy maja jednakowa srednice ostatniej sekcji.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Wstałem z samego rana i zamiast iśc na foty to szukałem Znalazło się, leżało nad brzegiem rzeczki

Uprawnienia umieszczania postów