Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: [MRU] Lubuskie, nietoperze, ciepłe żarełko !!!

Mieszany widok

sabuniek
    Guest

Domyślnie [MRU] Lubuskie, nietoperze, ciepłe żarełko !!!

Witam serdecznie szanowne grono kolegów.

Tak sobie ostatnio wymyśliłem ze skoro ja z moim kolegą łazimy na rózne plenerki to dlaczegoby nie spotkać sie w większym gronie. W okolicy mamy rzeke obrę, elektrownie wodną z okresu II wojny światowej (działającą), kilka ostatnich obrotowych mostów oraz http://www.mru.pl/index1.html czyli jeden z większych obiektów podziemnych w polsce, pozostałość po Adolfie H.
    Więc moja propozycja; z racji tego że zajmuje się zawodowo organizacją atrakcji dla różncych grup ludzkich jestem w stanie przygotować nocleg, żarełko i co tam jeszcze chcecie.
    Napiszcie co o tym myslicie, pozdrawiam Rafał, załoga www.crazyevent.pl

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabuniek Zobacz posta
    ... jestem w stanie przygotować nocleg, żarełko i co tam jeszcze chcecie...
    A możesz śnieg załatwić? ja jestem wstępnie za.
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witam sąsiada :-) Okolice Międzyrzecza to mój "drugi dom". Też mi sie podoba ten pomysł :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Troszkę daleko ale jak bym miał wolny weekend to bardzo chętnie :-) już dawno nic nie było

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Jeśli tylko MacGyver weźmie się za organizacje to napewno wypali:wink:

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Co do nietoperzy to nie nalezy ich ploszyc w zimie i na ich fotografowanie trzeba miec pozwolenie to tak w kwestii informacyjnej

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

A jakiś wstępny plan co do terminu, miejsca pobytu, kwaterunku... Czy wycieczka objazdowa? Osobiście chętnie się wyrwę na weekend
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Domyślnie

Bardzo chętnie wybrałbym się w rejon MRU Może jakiś termin bardziej brzybliżony. Pozdrawiam serdecznie.

sabuniek
    Guest

Domyślnie

No wreszcie jakiś odzew, ciesze sie ogromnie. Co miejsca noclegu to proponuje http://www.folwarkamalia.pl/onas.html, jeśli zaś chodzi o termin to nie najbliże 3 tyg bo jestem w trakcie przeprowadzki do Nowego Tomyśla. Tak więc zapodajcie jakis termin w lutym, ja dostosuje swój grafik spotkań i imprez i zmontujemy spotkanie. Miejsce mam sprawdzone, robie tam sporo imprez i Warszawiaki z SaabKlubPolska też polubiły to miejsce więc ekipa z Canon-Board też powinna być zadowolona. Jeśli chodzi o koszty to juz zalezy co chcecie oprócz foto i nietoperzy i ile nas będzie.

PS do kolegi który informuje o zakazie budzenia nietoperzy, masz ogromną racje ale po pierwsze nie cały obiekt jest zamkniety, a po drugie MRU to nie jedyne bunkry. Obiektów umocnionych na wpółwysadzonych jest tu całe mnóstwo, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać, i one mogą dac wiecej radosci zwiedzania niż przygotowana trasa MRU która jest promowana. Zapraszam a przekonacie się ze warto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabuniek Zobacz posta
    PS do kolegi który informuje o zakazie budzenia nietoperzy, masz ogromną racje ale po pierwsze nie cały obiekt jest zamkniety, a po drugie MRU to nie jedyne bunkry. Obiektów umocnionych na wpółwysadzonych jest tu całe mnóstwo, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać, i one mogą dac wiecej radosci zwiedzania niż przygotowana trasa MRU która jest promowana. Zapraszam a przekonacie się ze warto.
    O ile zrozumaiłem Aque, to chodziło mu nie o formalne zakazy ale o to, że nieplanowane wybudzenie nietoperza w zimie jest dla nich niebezpieczne.
    Bardzo często kończy się dla zwierzęcia śmiercią z głodu.

Pomijając to, że niezależnie od miejsca (czy jest to rezerwat czy nie) niepokojenie tych zwierząt w czasie snu zimowego jest o ile się nie mylę niezgodne z prawem.

Nie mam nic przeciwko imprezom integracyjnym ale ryzykowanie śmierci zwierzaka dla kliku słabych fotek z fleszem po oczach (i kilku PLN dla organizatora) uważam za nieetyczne.

Pozdrawiam
    PM
    Ostatnio edytowane przez pmc ; 19-01-2008 o 14:57

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów