Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Tamron czy Canon

Coś już napisał Awatar becik23
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie Tamron czy Canon

Witam, z powodu dużego dylaematu chciałabym się zwrócić z prośbą o pomoc....który obiektyw byłoby lepiej kupić do canona eos 30d ??

Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
    czy
    Tamron SP AF 17-35 mm f/2.8-4 Di LD Aspherical (IF)

Który jest lepszy?

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

podstawowe pytanie: a do jakiego zastosowania??

w tamronie to nawet 17-50 jest lepszy

a canon to taki spacerzoom
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

więc...chciałabym go wykorzystać do robienia zdjęć plenerów, i "imprez rodzinnych" oraz zwariowanych małych dzieci.. potrzebuję takiego uniwersalnego...
    Być może uda mi się wkręcić w fotografię ślubną W której chciałabym wykorzystać ten obiektyw...ale oprócz tego zajmuję się również fotografowaniem biżuterii do sklepów internetowych ( biżuteria sztuczna i srebrna)...
    Wiec..jak widać chciałabym go wykorzystać do w zasadzie dwóch przeciwstawnych sobie sytuacji... jak choćby plener i robienie zdjęć w namiocie bez cieniowym...
    Niestety nie stać mnie by kupić sobie dwa różne obiektywy..dlatego poszukuję takiego który sprawdziłby się i tu i tu

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez becik23 Zobacz posta
    więc...chciałabym go wykorzystać do robienia zdjęć plenerów, i "imprez rodzinnych" oraz zwariowanych małych dzieci.. potrzebuję takiego uniwersalnego...
    Być może uda mi się wkręcić w fotografię ślubną W której chciałabym wykorzystać ten obiektyw...ale oprócz tego zajmuję się również fotografowaniem biżuterii do sklepów internetowych ( biżuteria sztuczna i srebrna)...
    Wiec..jak widać chciałabym go wykorzystać do w zasadzie dwóch przeciwstawnych sobie sytuacji... jak choćby plener i robienie zdjęć w namiocie bez cieniowym...
    Niestety nie stać mnie by kupić sobie dwa różne obiektywy..dlatego poszukuję takiego który sprawdziłby się i tu i tu
    Obawiam się, że chyba jednym szkłem takiego zakresu nie załatwisz.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

wiem, że ciężko... i że do biżuterii byłby lepszy pewnie aparat makro... ale według Was który z tych obiektywów które wymieniłam będzie lepszy?

i jeszcze jedno pytanko...na allegro spotkałam się z pierścieniami do makro...czy dają one rzeczywiście jakieś rezultaty jak się je "dołącza" do obiektywu ??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez becik23 Zobacz posta
    wiem, że ciężko... i że do biżuterii byłby lepszy pewnie aparat makro... ale według Was który z tych obiektywów które wymieniłam będzie lepszy?

i jeszcze jedno pytanko...na allegro spotkałam się z pierścieniami do makro...czy dają one rzeczywiście jakieś rezultaty jak się je "dołącza" do obiektywu ??

najlepiej kup jakiś obiektyw dedykowany do makro (skala ok 1:1), albo ewentualnie jakieś Extension Tubes.

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Optycznie najlepszy bedzie chyba tamron 17-50.
    Chyba, ze ma być do analoga, to wtedy 17-35.

Osobiscie natomiast stwierdziłem, że już nigdy nie kupię obiektywu bez USMa.
    Ślubna
    No i niestety N.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Ja bym tu proponował Tamrona 17-50/2,8 + Canon EF-S 60/2,8 macro.

Jesli te dwa od razu nie da rady, to na początek Canon Kit 18-55 + 60 macro, a potem zbierac na Tamrona.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

a jaka jest w zasadzie różnica między tymi dwoma obiektywami o których pisałam na wstępie?? (poza różnica światła), czemu tamron wydaje się być lepszy?

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tamrona 17-35mm zapniesz też na analoga, ale za to łatwo łapie odblaski (na cyfrze). Canon 17-85mm ma lepszy autofocus, ale trochę jest gorszy optycznie.
    Test Canona i Tamrona.
    Naprawdę warto jednak wziąć pod uwagę Tamrona 17-50mm.
    system EOS

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów