Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: EOS 400D prośba, pytanie od laika

ataman
    Guest

Domyślnie EOS 400D prośba, pytanie od laika

Do eosa 400d dopiekłem Sigme 18-200, proszę o podpowiedz
    - jak ustawić podgląd planowanego zdjęcia na wyświetlaczu, teraz mam na nim nastawy aparatu a podgląd jest jedynie w wizjerze
    - nie działa mi zbliżanie i oddalanie, nie wiem co jest grane
    Dzięki za ewentualna pomoc

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

jaja sobie robisz????? :-)
    Proponuję najpierw dokładnie przeczytac instrukcję i nie zaśmiecać forum.

1. 400D nie ma podglądu na wyświetlaczu!!!!!

2. Wbrew pozorom do ogniskowania (zoomowania) nie służą na aparacie przyciski "+" i "-" ale pierścien na obiektywie.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ataman Zobacz posta
    - jak ustawić podgląd planowanego zdjęcia na wyświetlaczu, teraz mam na nim nastawy aparatu a podgląd jest jedynie w wizjerze
    Nie da się.
    Nowsze lustrzanki (np. 40D) już to mają, ale w 400D takiej możliwości jeszcze nie było.

- gdy przed zrobieniem zdjęcia patrzysz do wizjera, to musisz kręcić pierścieniem na obiektywie:

Załącznik 3823

- gdy masz już zrobione zdjęcie i oglądasz je na wyświetlaczu, służą do tego te dwa przyciski:

Załącznik 3824
    Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    jaja sobie robisz?????
    Niekoniecznie.
    Tak wygląda pierwszy kontakt kompaktowca z lustrzanką.

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Proponuję najpierw dokładnie przeczytac instrukcję i nie zaśmiecać forum.
    a tu w pełni zgoda.
    i skoro już tyle naśmieciliśmy, to mógłby to ktoś zamknąć, coby się przy okazji jakieś flejmo nie rozwinęło...
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 10-01-2008 o 11:16
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Do eosa 400d dopiekłem Sigme 18-200, proszę o podpowiedz
    Dzięki za ewentualna pomoc
    takie coś przestaje być smieszne.

Odrobinę, naprawdę odrobinę wysiłku - PRZECZYTAĆ INSTRUKCJĘ. Czy to jest aż takie trudne?
    Nie mówię o inteligencji bo ciężko wymagać czegoś co jak widać jest w społeczeństwie w zaniku ale przeczytanie kilkudziesięciu stron chyba nie przekracza możliwości średnio rozgarniętej osoby. No chyba że się mylę co do oceny osoby.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    przeczytanie kilkudziesięciu stron chyba nie przekracza możliwości średnio rozgarniętej osoby.
    Chyba za duzo wymagasz...
    Od kilku lat sprawdza się reguła, że przyswajalność słowa pisanego w większej części społeczeństwa jest ograniczona długością SMS'a.

Sorry, nie mogłem się powstrzymać,
    a więc jeszcze raz: flame warning!
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Nie mówię o inteligencji bo ciężko wymagać czegoś co jak widać jest w społeczeństwie w zaniku
    to sie nawet nazywa aksjomatem Cole'a - suma inteligencji na ziemi jest stała tylko liczba ludnosci rosnie ;-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 10-01-2008 o 11:43

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    to sie nawet nazywa aksjomatem Cole'a - suma inteligencji na ziemi jest stała tylko liczba ludnosci rosnie ;-)
    chyba nie ma aż tyle ludzi. Przy tym co niektórzy pokazują to na ziemi musiałoby być z 10 razy więcej ludności
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

ej dajcie juz spokój chłopakowi...przeciez to nie jego wina,ze nie wie- dostał nowke aparacik i odrazu chciał bez PRZECZYTANIA INSTRUKCJI wszystko wiedzieć.

Ciekaw jestem ilu z Was wiedziałoby co zrobić jakbyscie dostali spawarke do rąk?

Więc uszanujmy niewiedzę w koncu nikt od poczatku nigdy wszystkiego nie wiedział.chłopak sie tak zawstydził,ze sie teraz juz nie odezwie

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    ej dajcie juz spokój chłopakowi...przeciez to nie jego wina,ze nie wie- dostał nowke aparacik i odrazu chciał bez PRZECZYTANIA INSTRUKCJI wszystko wiedzieć.
    Nie, tak nie można podchodzić. Czy wiesz ile "dzwonów" spowodował w latach 90-tych ABS, tylko dlatego że świeżym nabywcom nie chciało się przeczytać jak on działa ?
    Nie twierdzę że koniecznie trzeba każdą instrukcję czytać od początku do końca (chociaż niczemu to nie zaszkodzi) ale jeśli bierze się do rąk całkiem nowy, nieznany sprzęt to należy przeczytać przynajmniej te podstawowe rozdziały załączonej "makulaturki".
    Inną, acz też niebagatelną, kwestią jest dzisiejsze roszczeniowe zdziczenie obyczajów, charakterystyczne głównie dla młodzieży: "Po co mam zadawać sobie jakikolwiek trud skoro mogę potruć d.. innym, a oni mają obowiązek mi pomóc, bo przecież ja jestem najważniejszy" Autor tego wątku dodatkowo nie chciało się nawet poczytać na tym forum, lub gdziekolwiek indziej, co właściwie kupuje... bo po co !
    Ciekaw jestem ilu z Was wiedziałoby co zrobić jakbyście dostali spawarkę do rąk?
    Pewnie niewielu, tyle że wnioskując z poziomu wiedzy o sprzęcie kolegów którzy pisali tu wcześniej, spędzają oni wiele czasu na szukaniu, czytaniu i słuchaniu co mówią mądrzejsi, więc zapewne przed wzięciem do rak elektrod samodzielnie dokształcili by się w tej dziedzinie.

P.S. Gdyby aparat nie miał polskiej instrukcji, to pobrać ją można tutaj.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

MacGyver masz racje. Ale nie można odrazu naskakiwać na człowieka tak całą grupa.W końcu napisał,że jest "laikiem", ja sam nim jestem ale owszem - najpierw sobie poczytam troszke.

Hehe a ja spawarke miałem w ręku i jak mi kazali cos zrobić to nie wiedziałem co oni do mnie mówią)) Dali mi migomat a co to takiego...ale wszystkiego sie można nauczyć Tak apropos ja też osobom ktore juz wiedziały co to spawara zadawałem takie pytania,że ze smiechu nie mogli...ale sie dowiedziałem co chciałem.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów