Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: Awaryjność Caona Eosa400D

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    Tak, popieram CamelaXP! Bierz nikona, zrobi na 100% lepsze zdjęcia, wystarczy zrobić powiększenie 157% na prawy górny róg zdjęcia i wszelkie wątpliwości się rozwiewają

&$^%%#%^# co ?? :P

Ja mam 400d od czerwca 2007 i narazie 0 problemow ;] Body niby male ale jakoś narazie mi to nie przeszkadza... może zacznie jak zamontuje jakiś wiekszy obiektyw niż SIGMA 70-300 APO mam na mysli np taka tokine 12-24 lub c 70-200 f/4... albo jakas 17-40 L canona ;]

D40x to nie przypadkiem ten nikon do którego nie pasują wszystkie obiektywy ???
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Dopiero zaczyna Awatar Diakon
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Hmm..jakoś nie przypominam sobie postów dot. awaryjności 400D
    Podobnie jak poprzednicy przez długi czas miałem 350D i żadnych problemów z nie było. Od lipca 2007r mam 400D i nic złego się nie dzieje.

Tidus1984
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CamelXP Zobacz posta
    Ale 400D ma jedną zasadniczą i w zasadzie dyskwalifikującą go cechę, a mianowicie:

obciachową zieloną diodę
    Zawsze mozesz sobie ja wymienic na inny kolor 2.. nie wiem w czym przeszkadza Ci zielona dioda? w fotografowaniu?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    Tak, popieram CamelaXP! Bierz nikona, zrobi na 100% lepsze zdjęcia, wystarczy zrobić powiększenie 157% na prawy górny róg zdjęcia i wszelkie wątpliwości się rozwiewają
    a Moze to zalezy od obiektywu a nie aparatu hmmm?
    Ostatnio edytowane przez Tidus1984 ; 10-01-2008 o 16:22 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Mi akurat ta dioda w niczym nie przeszkadza tez
    Za to masz piekną niebieską jak zrzucasz foty z body
    Canon 50 D, Canon 50 mm f/1.8, Tamron 28-75mm f/2.8, kit.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    a w czym takim jest on niepelnosprawny

ot, zwykle segmentowanie rynku - czyms sie musi roznic od d80.. mialem 350'tke, teraz mam "wlasny" 40d i "rodzinny" d40.. jak dla mnie to calkiem przyjemny entry level dla poczatkujacych.. pomysl, ile % z grupy do ktorej jest adresowany w pelni wykorzysta jego mozliwosci
    Hmm ... no nie każdy obiektyw z bagnetem Nikona będzie z nim w pełni współpracował, mówiąc oględnie, bo w body nie ma motoru autofocusa.
    Konieczne jest kupowanie wyłącznie bardzo drogich szkieł z własnym napędem.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

To po pierwsze ze nie ma napedu silnika w body, a po drugie jest to aparat ktorego nawet fani Nikona sie wstydza. Matryca kiepska, jakies chyba odpady produkcyjne z 80-tek ;/ Za te pieniadze z kitem mozna polecic tylko poczatkujacym.

Zdrowko

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

To po pierwsze ze nie ma napedu silnika w body, a po drugie jest to aparat ktorego nawet fani Nikona sie wstydza. Matryca kiepska, jakies chyba odpady produkcyjne z 80-tek ;/ Za te pieniadze z kitem mozna polecic tylko poczatkujacym.

Zdrowko

Tu to chyba trochę przesadziłeś, bo podobno świetnie się sprzedaje i np. wg dpreview, ten brak napędu, to jedna z nielicznych wad tego aparatu, który uzyskał ocenę highly recommended, podobnie, jak 400D,
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu

Domyślnie

No może i tak, skoro to forum Canon, bierz 400D, będzie GIT

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tidus1984 Zobacz posta
    Zawsze mozesz sobie ja wymienic na inny kolor 2.. nie wiem w czym przeszkadza Ci zielona dioda? w fotografowaniu?
    Łomatko, skąd taka śmiertelna powaga? Powiedz mi: no w czym mi może przeszkadzać? Był to, co prawda złośliwy, ale tylko żart. Inni załapali...

Pozdrawiam
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Domyślnie

Miałem okazję bawić się różnymi aparatami. Z wymienionych powyżej canon 400D i Nikon D40X. Nikon ma lepiej wyprofilowany grip body, i to koniec jego przewagi nad 400D. Najbardziej zaskoczyła mnie kiepska praca AF Nikona w kiepskich warunkach oświetleniowych, ale to może przypadłość testowanego modelu.
    Ja z tych dwóch wybrałbym Canona.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów