Masz rację kubiak82, awarii nie da się przewidzieć ale wiem że w przyszłym tygodniu w końcu zastąpię Eosa 300V nowiutkim Eosem 400D. Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
A u mnie się zepsuło pokrętło do zmiany programów. Mam aparat od sierpnia 2007, na początku działał. Gwarancja Europejska - Żytnia (bez najmniejszego problemu) napisali że jakaś regulacja (?) - przysłali i wszystko OK. Mimo wszystko uważam że może się zdarzyć nawet najlepszym - w końcu to tylko Malezja :-)
Mam co prawda 350D od ponad roku, wszędzie go zabieram, podołał różnej pogodzie i warunkom, wykonałem ponad 20 000 zdjęć, przed zakończeniem gwarancji wysłałem body do czyszczenia na Żytnią, i dalej śmiga. Nic się do tej pory nie zepsuło, nawet AF działa tak jak ja chcem , wbrew opinii na różnych forach. Kolega ma 400D i także wszystko ok. Myśle że trzeba mieć pecha żeby trafić wadliwy egzemplarz. Teraz zbieram na 5D.
a w czym takim jest on niepelnosprawny![]()
ot, zwykle segmentowanie rynku - czyms sie musi roznic od d80.. mialem 350'tke, teraz mam "wlasny" 40d i "rodzinny" d40.. jak dla mnie to calkiem przyjemny entry level dla poczatkujacych.. pomysl, ile % z grupy do ktorej jest adresowany w pelni wykorzysta jego mozliwosci![]()
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 10-01-2008 o 14:21
Ale 400D ma jedną zasadniczą i w zasadzie dyskwalifikującą go cechę, a mianowicie:
obciachową zieloną diodę![]()
![]()
![]()
![]()
Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?
Tak, popieram CamelaXP! Bierz nikona, zrobi na 100% lepsze zdjęcia, wystarczy zrobić powiększenie 157% na prawy górny róg zdjęcia i wszelkie wątpliwości się rozwiewają![]()
400D mam od sierpnia i poki co nie mialem z nim zadnych problemow naprawde polecam ten aparat !!
EOS 400D + 18-55KIT + 28-90mm + 70 - 300 IS USM + M42 50mm1,8 :smile:
Od dwóch tyg mam 400D, bierz i nie gadaj, jak ma sie zepsuc to i tak sie zepsuje, o D40 zapomnij, jak chcesz mieć koniecznie Nikona to dozbieraj na D80 .