Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: Awaryjność Caona Eosa400D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    prototyp
    Prosto z półki działu R&D Canona.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aknoimak Zobacz posta
    Jestem na etapie wyboru między Canonem Eosem400D a Nikonem D40X. Wiem, że Canon byłby dla mnie najlepszy ale słyszałem że awaryjność nikonów jest mniejsza niż canonów ale nie wiem czy jest to prawda? Teraz prośba do posiadaczy Canona Eosa400D i nie tylko:Wypowiedzcie się na temat awaryjności tej masznki. Mój zakup będzie na przynajmniej 3-4 lata ze względów finansowych. Wolałbym się nie męczyć z Żytnią w Warszawie.
    Na koniec pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
    Zupełnie nie rozumiem Twoich wątpliwości bo nie ma żadengo porównania między 400D i D40.
    D40 - to aprat niepełnosprawny.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

aknoimak
    Guest

Domyślnie

Masz rację kubiak82, awarii nie da się przewidzieć ale wiem że w przyszłym tygodniu w końcu zastąpię Eosa 300V nowiutkim Eosem 400D. Dziękuję wszystkim za odpowiedź.

Szwajcer
    Guest

Domyślnie

A u mnie się zepsuło pokrętło do zmiany programów. Mam aparat od sierpnia 2007, na początku działał. Gwarancja Europejska - Żytnia (bez najmniejszego problemu) napisali że jakaś regulacja (?) - przysłali i wszystko OK. Mimo wszystko uważam że może się zdarzyć nawet najlepszym - w końcu to tylko Malezja :-)

Domyślnie

Mam co prawda 350D od ponad roku, wszędzie go zabieram, podołał różnej pogodzie i warunkom, wykonałem ponad 20 000 zdjęć, przed zakończeniem gwarancji wysłałem body do czyszczenia na Żytnią, i dalej śmiga. Nic się do tej pory nie zepsuło, nawet AF działa tak jak ja chcem , wbrew opinii na różnych forach. Kolega ma 400D i także wszystko ok. Myśle że trzeba mieć pecha żeby trafić wadliwy egzemplarz. Teraz zbieram na 5D.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    nie ma żadengo porównania między 400D i D40.
    D40 - to aprat niepełnosprawny.
    a w czym takim jest on niepelnosprawny

ot, zwykle segmentowanie rynku - czyms sie musi roznic od d80.. mialem 350'tke, teraz mam "wlasny" 40d i "rodzinny" d40.. jak dla mnie to calkiem przyjemny entry level dla poczatkujacych.. pomysl, ile % z grupy do ktorej jest adresowany w pelni wykorzysta jego mozliwosci
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 10-01-2008 o 14:21

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Ale 400D ma jedną zasadniczą i w zasadzie dyskwalifikującą go cechę, a mianowicie:

obciachową zieloną diodę
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Początki nałogu

Domyślnie

Tak, popieram CamelaXP! Bierz nikona, zrobi na 100% lepsze zdjęcia, wystarczy zrobić powiększenie 157% na prawy górny róg zdjęcia i wszelkie wątpliwości się rozwiewają

Dopiero zaczyna Awatar RASTLIN
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

400D mam od sierpnia i poki co nie mialem z nim zadnych problemow naprawde polecam ten aparat !!
    EOS 400D + 18-55KIT + 28-90mm + 70 - 300 IS USM + M42 50mm1,8 :smile:

sabuniek
    Guest

Domyślnie

Od dwóch tyg mam 400D, bierz i nie gadaj, jak ma sie zepsuc to i tak sie zepsuje, o D40 zapomnij, jak chcesz mieć koniecznie Nikona to dozbieraj na D80 .

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów