Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Co robie źle z profilami?

Domyślnie Co robie źle z profilami?

Mam monitor skalibrowany, zdjęcia z lightrooma idzie w sRGB do photoshopa w nim konwenteruje do profilu drukarki (był na płycie ale drukarka nowa ,tusze orginalne, papier orginalny)

w oknie drukowania w PS mam ustawione tak:
    color menagement
    zaznaczone -document (profile:epson RGB)
    color handling: photoshop menage color
    printer profile: epson RGB
    rendering intent (nie mam pojęcia co to): relative colometric
    zaznaczone: black poin compensation

w opcjach colorów drukarki mam opcje:
    colorcontrols
    PhotoEnhance
    ICM i w nim ( off(no color adjustment)
    ustawione mam teraz ICM ale to nieistotne bo już chyba wszystkich opcji prubowalem.

Prosze o pomoc drukarke kupiłem przed świętami wydrukowałem jedno zdjęcia było bardzo żle, ale coś przestawilem i bylo super.
    Teraz chciałem jeszcze jedno druknąć i od wczoraj już ich ze 30 wydrukowałem tusze się powoli kończą a ja niemoge dojść do ładu z kolorami.

HELP HELP.
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Domyślnie

Dzięki za link, zrobilem wszystko jak w linku i dalej to samo, zdjęcia mają inne kolory co może byś przyczyną?
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shark-uk Zobacz posta
    Dzięki za link, zrobilem wszystko jak w linku i dalej to samo, zdjęcia mają inne kolory co może byś przyczyną?
    Czyli co zrobiłeś?

Domyślnie

Przeczytałem artykulik i ustawiłem tak jak w poradach, co niebyło niczym trudnym bo tam są screeny jak ustawić ale dalej jest nie tak i róznica jest naprawde calkiem spora.

martinbartnicki.com

Uprawnienia umieszczania postów