Cytat Zamieszczone przez roa
to nie twój interes, ale powiem że trwa.
O kurde! Prawdziwy artysta! A jaki grzeczny i miły. Obcowanie z taką osobowością artystyczną, to musi być przeżycie estetyczne

A już tak na poważnie. Nie jeden raz zdarzyło mi się dać "zainspirować" czyimś pomysłem i starać się go jak najwierniej odtworzyć. Przeważnie, były to na tyle świetne fotografie, że samodzielnie nie byłem w stanie uzyskać zamierzonego efektu i czasem kontaktowałem się z autorem z prośbą o pomoc. Z reguły reakcje były bardzo miłe i moje prośby spotykały się ze zrozumieniem. Poznałem dzięki temu kilku naprawdę dobrych fotografów, i jeszcze mieliśmy z tego niezły ubaw (tzn. głównie oni oceniając efekty moich wysiłków). Była jednak jedna zasadnicza różnica w ich i Twojej sytuacji: Ich zdjęcia, to było naprawdę COŚ. Twoje, to ćwiczenie z głębią ostrości, które każdy mający szkło makro o ogniskowej 150-180mm może zrobić bez najmniejszego problemu. Nie ma w tym zdjęciu żadnej tajemnicy do skopiowania. Jeśli uważasz, że zrobiłeś coś wybitnego i godnego wysiłków związanych z tzw. przez Ciebie „plagiatem” to masz mały problem, i nie jest on wbrew temu co sądzisz natury prawnej.